Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДБУВСЯ  МОНІТОРИНГОВИЙ ВІЗИТ КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСТІ  ТА ПРЕДСТАВНИКІВ МІЖНАРОДНОЇ ГУМАНІТАРНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ

Дата: 24.05.2022 11:22
Кількість переглядів: 159

Новини    editor 

23 травня відбувся спільний робочий моніторинговий візит регіонального координатора з вакцинації населення  від корновірусної хвороби в Одеській області, генерального директора КНП «ЦГЗ» ООР» Оксани Денисенко спільно з керівництвом  Обласного центру громадського здоров’я, керівниками закладів охорони здоров’я області  та представниками організації International Medical Corps  з метою організації забезпечення медичної допомоги, санітарного та санітарно-епідемічного благополуччя населення на території  Болградського району.

Основною метою робочого візиту стало формування моделі та побудови маршруту надання медичних послуг внутрішньо переміщеним особам, які розміщені для проживання в приватних будинках та централізованих закладах, а також населення району.  Також ознайомлення представниками організації International Medical Corps з наданням медичних послуг внутрішньо-переміщенним особам.

International Medical Corps  (Міжнародний медичний корпус) – це глобальна некомерційна організація з надання гуманітарної допомоги, діяльність якої спрямована на порятунок життів та полегшення страждань шляхом надання невідкладної медичної допомоги, а також програм навчання та розвитку в галузі охорони здоров’я тим, хто постраждав від стихійних лих, хвороб чи військових конфліктів. Міжнародний медичний корпус спеціалізується на підтримці служб охорони здоров’я, включаючи первинну та вторинну медичну допомогу, а також реагування на надзвичайні ситуації та готовність до них.

В рамках візиту представники моніторингової групи провели робочу зустріч з начальником Болградської районної військової адміністрації Геннадієм Бамбурою, з керівництвом закладів охорони здоров’я району та  представниками територіальних громад Болградського району. 

Під час зустрічі була обговорена реєстрація внутрішньо переміщених осіб в медичних закладах району з метою організації подальшого  надання їм медичної допомоги. Крім того сімейним лікарям було доручено провести реєстрацію та укласти декларації з ВПО, медичний огляд для виявлення осіб хворих на хронічні захворювання, туберкулез, короновірус, онкозахворювання та інші хвороби.  

Кожен керівник спеціалізованих напрямків Одеських обласних центрів та лікарень надав свої консультації представникам медичних закладів району щодо формування моделі та маршруту надання медичних послуг населенню району та ВПО.

На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8570 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти – 4482, особи з інвалідністю – 144. Наразі усі ВПО розміщені у приватних будинках. Найбільша кількість внутрішньо-переміщених осіб у Арцизькій, Болградській та Василівській громадах. У кожній громаді є відповідальні за реєстрацію та розміщення ВПО, а також, визначені відповідальні особи за надання медичної допомоги.

В умовах військового стану є значний ризик безконтрольного поширення інфекційних хвороб. Цьому сприяє масове перебування людей у сховищах та місцях тимчасового перебування переміщених осіб, вимушене порушення базових заходів інфекційної безпеки, гальмування планової імунізації дітей та дорослих тощо.

Крім коронавірусної хвороби небезпеку, з епідеміологічної точки зору, становлять такі хвороби, як туберкульоз, дифтерія, кір. Поштовхом для спалахів інфекцій є зниження колективного імунітету до вакцинокерованих інфекцій. Ця проблема була і до початку війни, нині може тільки загостритись.

Під час наради було зазначено, що Департамент охорони здоров’я  Одеської ОВА готовий  забезпечити медичні заклади району тестами на виявлення різних видів хвороб для виявлення та надання відповідного лікування ВПО та населенню району.

Також представники моніторингової групи загострили увагу на необхідності проведення планової вакцинації населення(в пріоритеті люди віком 60+), особливо ВПО. Крім того, вони зазначили, що необхідно підтягнути планові показники вакцинації дитячого населення, забезпечити вакцинацію військових та груп ризику – тероборону, пожежників, працівників інших критичних структур та медичних працівників.

У завершенні наради керівники медичних закладів району мали змогу отримати консультації з різних проблемних питань від учасників моніторингової групи.

Після наради представники моніторингової групи відвідали Болградську ЦРЛ Болградської міської ради  для ознайомлення з діяльністю закладу та проблемними питаннями: забезпеченням питною  водою в умовах військових дій на території району, а також забезпечення закладу додатковим транспортом для обслуговування пацієнтів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь