Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 24 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 24.05.2022 14:32
Кількість переглядів: 126

Новини    editor

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  спостерігається нестача палива.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Вчора, в м. Болграді  відбувся спільний робочий моніторинговий візит регіонального координатора з вакцинації населення від коронавірусної хвороби в Одеській області, генерального директора КНП «ЦГЗ» ООР» Оксани Денисенко спільно з керівництвом Обласного центру громадського здоров’я, керівниками закладів охорони здоров’я області та представниками організації International Medical Corps з метою організації забезпечення медичної допомоги, санітарного та санітарно-епідемічного благополуччя населення на території Болградського району.

Основною метою робочого візиту стало формування моделі та побудови маршруту надання медичних послуг внутрішньо переміщеним особам, які розміщені для проживання в приватних будинках та централізованих закладах, а також населення району. Також ознайомлення представниками організації International Medical Corps з наданням медичних послуг внутрішньо-переміщенним особам.

Від 23  травня громадянам України  можна отримати послугу одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта.

Тарутинська громада отримала електричні генератори на 10 кВт та 12 кВт. Вони надійшли від Проєкту «Програма ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», який співфінансується Європейським союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та впроваджується компанією GIZ. генератори допоможуть підтримувати роботу об’єктів критичної інфраструктури у нашій громаді та посилять її надійність та безперебійність.

Арцизька міська рада Одеської області пропонує підприємствам, що перебувають на території активних бойових дій, перемістити свій бізнес на безпечну територію Одеської області – до Арцизької міської територіальної громади.

При Координаційному штабі з гуманітарних  та соціальних питань при Болградській РВА працюють два пункти видачі. Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, дитяче харчування, підгузки та продовольчі пакети.

Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8579 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти – 4489, особи з інвалідністю – 145. Довідки отримали 8137 ВПО.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь