Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Дата: 25.05.2022 09:05
Кількість переглядів: 170

Новини   editor

24 травня 2022 року, під керівництвом голови Болградської  районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулась апаратна нарада. У нараді взяли участь перший заступник начальника РВА Іван Кюссе, заступник начальника РВА Дмитро Дімитров, керівник апарату Валентина Калаянова та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Про стан роботи зі зверненнями громадян у Павлівській територіальній громаді  протягом 4 місяців 2022 року доповів перший заступник Павлівського сільського голови Анатолій Серек – Басан. Він зазначив, що за 4 місяці 2022 року до Павлівської сільської ради звернулись 496 громадян. Переважна кількість звернень громадян розглянута сільським головою та вирішена позитивно,  36 громадянам дано усне роз’яснення з приводу поставлених питань. Звернення, в основному, індивідуальні.  За категоріями громадян за 4 місяці 2022 року надійшло найбільше звернень від багатодітних сімей, одиноких матерів,  пенсіонерів. Питання у зверненнях стосувались комунального господарства, соціального захисту населення, праці та заробітної плати, аграрної політики та земельних відносин. За даний період активно проводилась робота з внутрішньо-переміщеними особами. Були надані кваліфіковані відповіді та своєчасно оформлені документи. Всього до Павлівської громади звернулось 206 внутрішньо-переміщених осіб. За 4 місяці 2022 року було видано по сільській раді 677 довідок.

Начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної військової адміністрації Тетяна Ведь доповіла про підсумки освітньої діяльності в Болградському районі на період воєнного стану «Навчання без меж» .

Вона зазначила, що освітній процес у Болградському районі на період воєнного стану проводився відповідно до розпорядження Одеської обласної військової адміністрації від 08.03.2022 №79/А-2022 «Про організацію  освітньої діяльності в Одеській області на період воєнного стану». Яким було призупинена освітня діяльність у закладах дошкільної освіти та запроваджена дистанційна форма навчання у закладах середньої освіти.

У Болградському районі всі 73 закладів освіти  перевели учбовий процес на дистанційну форму. Станом на 05 вересня 2021 року денним навчанням було охоплено 13 709 учнів від 13 998. За межи країни вибули 919 учнів, 114 з них не приєдналися до дистанційного навчання. 42 учня навчаються в інших закладах за кордоном. 97 учнів, які залишилися в країні,  не приєдналися до дистанційного навчання. Всього дистанційним навчанням не охоплено 211 учнів.

Діти, які виїхали за кордон, в умовах воєнного стану продовжують залишатися учнями закладів загальної середньої освіти і відповідно завершення 2021/2022 року для них відбудеться на загальних засадах. Долучилися до освітньої діяльності 112 здобувачів освіти, які мають статус переміщених осіб. Оцінювання учнів, зокрема переміщених учнів, у яких не збереглися документи про попереднє оцінювання, здійснюється  за результатами тих оцінок, які вже є.  Якщо виникли проблеми з оцінюванням учнів, у яких відсутня можливість дистанційного навчання (відсутність доступу до інтернету) при здійсненні оцінювання за ІІ семестр зараховуються всі оцінки, які отримав учень упродовж цього семестру незалежно від місця навчання. 

За відсутності результатів оцінювання з об’єктивних причин, у тому числі у відсутності в учнів з певних обставин можливості долучитися до навчання, оцінювання за ІІ семестр буде здійснюватися не за 12-бальною шкалою, а «зараховано»/«не зараховано».

Під час організації освітнього процесу заклади освіти району використовували різноманітні електронні ресурсі та освітні платформи: Всеукраїнська школа онлайн, Googl-Meet, Zoom, «На урок», «Всеосвіта», Classtaime та інші.

На початок воєнного стану в районі освітні послуги надавали 1703 педагогічних працівників. За межи країни вибули 24 освітянина. Два педагога звільнилися. Решта продовжує працювати в дистанційному режимі. 

У Болградському районі для проходження ЗНО зареєструвалось 988 здобувачів освіти. Оскільки реєстрація на проходження мультидисциплінарного тесту продовжена до 07 червня, кількість учнів, яка буде приймати участь в  мультидисциплінарному тесту в районі, поки уточнюється. Але більшість учасників тестування, які з 1 лютого до 19 квітня зареєструвалися для участі у ЗНО, братимуть участь у основній сесії. Ті, хто не зможе – у додатковій чи спеціальній.

В умовах воєнного стану продовжено строки видачи документів про базову середню освіту та повну загальну середню освіту. Відповідно до наказу МОН від 01 квітня 2022 р. №290 пришвидшення виготовлення, доставки та видачі документів неможливе і недоцільне. Однак всі учбові заклади району своєчасно заздалегідь підготували та направили замовлення на друк бланків документів для випускників.   В районі в 2022 році 1286 випускників 9 –х класів та 916 випускників 11 класів.

Відповідно до розпорядження Одеської обласної військової адміністрації від 13 квітня 2022 року №187/А-2022  «Про завершення 2021/2022 навчального року в закладах загальної середньої освіти Одеської області» цього року освітній процес закінчіться наприкінці травня. В Болградському районі більшість навчальних закладів закінчують навчальний рік 31 травня. Три громади: Кубейська, Василівська, Болградська завершують навчальній рік 27 травня. Урочистостей з видачі документів про освіту не буде. Усі заходи плануються в онлайн-режимі.   

Незважаючи на дуже скрутне становище країни, освітня субвенція надходила до громад в повному обсязі. Заборгованості по заробітної платі в навчальних закладах Болградського району немає. Виконання освітньої субвенції складає 95 відсотків.

За результатами наради голова районної військової адміністрації Геннадій Бамбура  надав керівникам структурних підрозділів ряд доручень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь