Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЯК БАТЬКАМ ПІДТВЕРДИТИ ВАКЦИНАЦІЮ ДИТИНИ ЗА КОРДОНОМ

Дата: 30.05.2022 11:43
Кількість переглядів: 424

Новини   editor

Міністерство охорони здоров’я затвердило п’ять різних типів документів, які можна брати за кордон для підтвердження планових щеплень. Про це заявив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Зараз Міністерство охорони здоров’я затвердило умовно п’ять різних типів документів, які можна з собою брати за кордон, і вони будуть там визнаватися. Мова йде про міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Будь-які щеплення, внесені туди, є легітимними, і за кордоном це є підтвердженням того, що дитина їх отримала. Йдеться про історію розвитку дитини, довідку про щеплення, виписку з амбулаторної карти. Я би радив, щоб батьки, які планують виїзд за кордон, за можливості взяли в сімейного лікаря чи педіатра паперову форму довідки», – наголосив головний державний санітарний лікар.

Ігор Кузін також пояснив, що якщо немає змоги зв’язатись із сімейним лікарем, щоб отримати паперове чи електронне підтвердження, то отримання нового щеплення за кордоном є поширеною та безпечною практикою.

«За всіма міжнародними правилами є загальна норма — якщо людина не може підтвердити, що вакцинована, вона рахується як не вакцинована. Тому лише нова вакцинація», – підсумував заступник Міністра охорони здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь