Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВСТУП ДО ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ СИСТЕМИ МВС У 2022 РОЦІ МАКСИМАЛЬНО СПРОЩЕНО

Дата: 07.06.2022 09:39
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

Новини    editor

Наразі триває вступна кампанія в усіх 12 закладах вищої освіти системи МВС. Про особливості цьогорічного вступу розповіла сьогодні, 6 червня, в ефірі телемарафону «Єдині новини» заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

«З урахуванням того, наскільки професії поліцейських, нацгвардійців, рятувальників, прикордонників сьогодні важливі і затребувані, була максимально, на скільки це можливо, спрощена процедура вступу до спеціалізованих закладів вищої освіти МВС», – зазначила заступник Міністра.

За її словами, головним спрощенням є можливість вступу на бакалаврат денної форми навчання за держзамовленням на підставі вступного випробування без необхідності подавати результати національного мультипредметного тесту. Разом з тим, якщо вступник уже пройшов таке випробовування, то він має право вступити на підставі результатів цього тесту.

«Однак в обох випадках обов’язковим є проходження військово-лікарської комісії і фізичного випробування», – додала Катерина Павліченко, уточнивши, що військо-лікарська комісія проводиться у медичних закладах системи МВС.

У МВС подбали й про те, щоб доступ до вищої освіти мав кожен вступник, навіть у випадку перебування за кордоном, або на тимчасово окупованих територіях. Це забезпечує ще одна новація – можливість подати заяву й документи в електронному вигляді.

«Ми розуміємо, що зараз не всі можуть прибути до навчального закладу, тому документи можна надіслати електронною поштою. А згодом, коли розпочнеться навчання, подати й оригінали», – повідомила Катерина Павліченко.

Заступник Міністра акцентувала увагу на передислокації закладів вищої освіти МВС з регіонів, де велися й досі тривають бойові дії.

«Харківський національний університет внутрішніх справ проводить набір у Кам’янець-Подільському та Вінниці. Луганський державний університет внутрішніх справ передислокований до Івано-Франківська. Донецький держуніверситет внутрішніх справ – до Кропивницького та Кривого Рогу. Національний університет цивільного захисту – з Харкова до Черкащини. Національна академія Нацгвардії з Харківщини частково передислокована до Львівщини, але здійснюватиме набір і в Харкові, і в Дніпрі, а також у Львові та Одесі», – сказала Катерина Павліченко.

Вона також уточнила, що, відповідно до графіка вступної кампанії 2022 року, прийом документів триватиме до 14.08.2022; вступні випробовування проходитимуть 15-20.08.2022; оприлюднення рейтингового списку відбудеться не пізніше 21.08.2022, а зарахування на бюджетну форму навчання – 22.08.2022.

Нагадаємо, що першим кроком до вступу до закладів вищої освіти системи МВС є реєстрація на Освітньо-науковому порталі МВС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь