Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗА ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ ЗБІЛЬШИЛАСЯ КІЛЬКІСТЬ ГРОМАД, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬ КОМПЛЕКСНЕ ЦИФРОВЕ РІШЕННЯ «СОЦІАЛЬНА ГРОМАДА»

Дата: 09.06.2022 11:41
Кількість переглядів: 183

Фото без опису

  editor 

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що під час воєнного стану збільшилася кількість громад, які активно використовують комплексне цифрове рішення «Соціальна громада» для соціального захисту людей, надання адміністративних послуг соціального характеру.

Про це свідчать дані відповідного моніторингу, проведеного у 16 областях. Зокрема, на поточний момент у 16 областях до Програмного комплексу «Соціальна громада» підключені майже 11 тисяч посадових осіб, з них 7,3 тисячі у 969 територіальних громадах (фронт-офіси) та 3,6 тисячі у 211 структурних підрозділів з питань соціального захисту населення (бек-офіси).

«Я рада, що ми встигли створити інструмент, який значно полегшив громадам роботу з соціального захисту своїх мешканців в умовах воєнного стану. Встигли навчити людей працювати з ним. Це пом’якшило наслідки переміщення великої кількості людей, коли приймаючим громадам фізично було вкрай важко впоратись з навантаженням. Це ще раз свідчить про те, яким важливим, правильним та своєчасним було рішення про цифровізацію соціальної сфери.

Так, я точно знаю, що не все працювало ідеально. Не вистачало технічних, серверних можливостей, коли обсяг обробки даних одномоментно зріс в три-чотири рази. Але зрештою завдяки спільній роботі центральна та місцева влада змогли відповісти на цей виклик. Тому ми не зупиняємось, не відкладаємо впровадження нових цифрових рішень «на потім», а впроваджуємо Єдину інформаційну систему соціальної сфери. Для того, щоб кожен українець, який потребує соціальної підтримки, міг звернутись за нею з будь-якого пристрою, та отримати швидко, просто та відповідно до потреб», – прокоментувала Марина Лазебна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь