Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 27 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 27.06.2022 16:33
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

Новини    editor 

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Сільськогосподарські підприємства району продовжують збирання ранніх зернових та зернобобових  культур.  Площа ранніх зернових культур, яка підлягає збиранню  в 2022 році складає 127 тис. га.Крім того, підлягає збору 17,0 тис. га озимого ріпаку.

Станом на 27  червня 2022 року підприємствами району проводиться збирання озимого ячменю, озимої пшениці та гороху. Намолочено 29,2 тис. тонн озимого ячменю з площі 13,6 тис. га. при середній урожайності – 21,5 ц/га. Озимої пшениці зібрано 1290 га, намолочено 1,98 тис. тон. при врожайності – 15,4 ц/га. Також зібрано 130 тон. гороху при врожайності – 10,0 ц/га.

 Сільгосппідприємства району забезпечені зернозбиральною технікою на 95%, паливно-мастильними матеріалами на  100% та повністю забезпечені сезонними працівниками.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній територіальній громаді району створені логістичні центри. Відсоток забезпеченості основними продуктами харчування на місяць складає 32,7 %.

При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань. На даний час проводиться наповнення Штабу необхідними продуктами харчування та іншими засобами.  Видача допомоги проводиться громадам району,  внутрішньо-переміщеним, інвалідам I, II групи, пенсіонерам 80+ та малозабезпеченим особам.

За минулу неділю Штабом було видано мінеральну воду, квасолю, підгузки, засоби гігієни, кондитерські вироби, сухе молоко, одяг, ковдри та постільну білизну всім громадам району відповідно до кількості мешканців.

Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8162  внутрішньо-переміщених особи, в тому числі діти – 4376, особи з інвалідністю – 216. Довідки отримали 7847 ВПО.

24 червня 2022 року набула чинності Постанова Уряду № 702, якою затверджено Порядок надання допомоги по частковому безробіттю. Допомогу може отримати застраховані особи (працівники та ФОП) у разі втрати ними частини заробітної плати через зупиненням (скороченням) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг) з причин економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, встановлення карантину.

Допомога по частковому безробіттю надається центром зайнятості за зверненням роботодавця або ФОПа, який є застрахованою особою, для її виплати працівникам або ФОПу, який є застрахованою особою та яка не отримує допомогу по частковому безробіттю як працівник.

Міністерство інфраструктури України та Міністерство інфраструктури та регіонального розвитку Молдови підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку залізничного сполучення, який передбачає відновлення залізничного руху на дільниці Березине Болградського району (Україна) – Басарабяска (Молдова).

Завдяки реалізації цього проєкту Україна налагодить залізничне сполучення з Молдовою в обхід Придністров’я та отримає додаткові логістичні можливості для експорту/імпорту продукції через порти Румунії.

З 1 серпня в Одеській області більше не викладатимуть російську мову та літературу. Відповідні підручники вже вилучили, а з освітньої програми прибрали всіх письменників країни-агресора. Їх замінять на авторів інших держав.

Також російська мова у школах не зможе існувати навіть факультативно, її заборонять викладати повністю. Таке рішення прийняли заклади освіти при формуванні навчальної програми на 2022-2023 роки.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь