Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ БУЛО ПРОВЕДЕНО  МОНІТОРИНГ БАТЬКІВСЬКОЇ ДУМКИ ЩОДО ФОРМИ НАВЧАННЯ З 01 ВЕРЕСНЯ

Дата: 25.07.2022 14:08
Кількість переглядів: 172

Фото без опису

Новини    editor 

Щойно в Україні почалася війна, Міністерство освіти і науки  призупинило освітній процес у школах. Однак вже з 14 березня заклади освіти у більшості відновили навчання у дистанційному форматі. 

Попри те, що досвід дистанційного навчання при пандемії залишив безліч інструментів для здобуття освіти, дієвими вони виявилися не для всіх. 

Якою ж має бути освіта, коли по усій країні систематично лунають сирени повітряної тривоги?

З цього приводу в Болградському районі було проведено  моніторинг батьківської думки щодо форми початку навчання з 01 вересня. Моніторинг проводився шляхом опитування, анкетування батьків. Під час опитування батьківської громадськості щодо вибору форми освітньої діяльності у 2022-2023 навчальному році було опитано 10 670 учасників в усіх громадах району.

З них більшість –  56%, або 6004 особи підтримують дистанційну форму навчання, 33 % батьків підтримують очну форму навчання, 9% підтримують змішану форму навчання, 13% не висловили свою точку зору.

Батьківська громадськість в Арцизькій, Болградській та Тарутинській громадах надали найбільший відсоток (83-58%) за навчання в дистанційній формі.

За очну форму навчання найбільший відсоток батьків проголосували в  Городненській, Криничненській, Кубейській та Теплицькій громадах – від 55 до 52 %.

Результати батьківського опитування були направлені до Департаменту освіти та науки Одеської ОВА для прийняття рішення щодо форми навчання.

Водночас Міністерство освіти і науки  радить педагогам проводити вдвічі менше занять, ніж у довоєнний час.

Решту часу варто присвятити роботі в асинхронному режимі:

  • спілкуванню з дітьми у месенджерах;
  • роботі з онлайн-ресурсами (ВШОНа урок тощо);
  • виконанню дітьми вправ та завдань, що передбачають психологічне розвантаження, техніки врегулювання емоційного стану тощо.

МОН наголошує, що методи роботи з учнями слід добирати відповідно до навчального предмета, віку школярів та їхніх інтересів. Вчителям радять надавати перевагу пошуковим та творчим методам роботи.

На даний час в Болградському  районі проводиться підготовка закладів освіти до очного формату навчання у 2022-2023 навчальному році. Але остаточне рішення буде прийнято начальником Одеської обласної військової адміністрації, виходячи з безпечної ситуації, яка складеться в області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь