Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Військові облігації та електронна посвідка: Михайло Федоров розповів, які нові послуги та документи з'являться в Дії

Дата: 01.08.2022 15:24
Кількість переглядів: 114

 

Попри повномасштабну війну, команда Мінцифри продовжує працювати над розвитком Дії та запускати нові послуги в застосунку та на порталі. Зараз готові до запуску близько 10 нових послуг та документів у Дії. Хоча одночасно в роботі їх — десятки. Про це в ефірі радіо НВ розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Після бета-тесту на порталі Дія запуститься послуга з автоматичної реєстрації ТОВ. Вона повністю автоматизована та працює без участі чиновника. У застосунку готуються до запуску розмитнення та реєстрація авто онлайн, можливість купити військові облігації, нові цифрові документи — електронне пенсійне посвідчення та посвідка на тимчасове/постійне проживання. Крім цього, в Дію повернеться шеринг техпаспорта, який був тимчасово призупинений через війну. 

Крім того, команда Дії працює над тим, щоб деякі з цифрових документів у Дії були доступні англійською мовою. А саме: закордонний паспорт, водійське посвідчення, техпаспорт на авто. Важливо, що права та техпаспорт отримають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді. 

Крім того, міністр зазначив, що Україна може стати першою країною у світі за розвитком воєнних технологій. Це новий ринок, який буде актуальним і буде активно зростати.

«Ми запустили проєкт Армія дронів, де збираємо гроші та дрони для різних ліній оборони. Ми розуміємо, скільки та яких дронів потрібно на кожну лінію. Запустили школи, де вчимо пілотувати дрони й ремонтувати їх. А також зараз шукаємо проєкти, які треба підтримати, щоб вони виробляли дрони», — сказав Федоров

Через платформу UNITED24 на Армію дронів вже зібрали понад 510 млн грн. На частину цієї суми ми домовилися про закупівлю 60 мультикоптерів Matrice. Ці дрони з точністю записують відео, мають вбудований штучний інтелект, чітко фокусуються на цілі та визначають потенційну небезпеку на відстані. Долучитися до формування Армії дронів можна на UNITED24.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь