Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо правильного тлумачення Податкового кодексу Украiни.

Дата: 15.09.2022 12:14
Кількість переглядів: 123

. Вiдповiдно до п.п. 286.5 ст. 286 Податкового кодексу Украши №2755-VI 02.12.2010 (Далi-Кодексу), · нарахування податкiв на майно фiзичним особам проводиться контролюючими органами, яю надсилають платнику податку у порядку, визначеному ст. 42 Кодексу, податкове повiдомлення-рiшення про внесения податку за· формою, встановленою у порядку, визначеному ст. 58 Кодексу.

Платники земельного податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за мiсцем знаходження земельних дiлянок для проведения звірки даних щодо: розмтру площ та кiлькостi земельних дiлянок, що перебувають у власностi та/або користуваннi платника податку; права на користування пiльгою зi сплати податку з урахуванням положень пунктiв 281.4 та 281.5 Кодексу; розміру ставки земельного податку; нарахованоi суми плати за землю.

Платники · податоку на нерухоме · майно, вiдмiнне вiд земелъноi діянки вiдповiдно · до п.п. 266.7.3. п. 266,7 ст. 266 Кодексу, мають право .. . звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своею податковою адресою для проведения звірки даних щодо: об'ектів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числi їх часток, що перебувають у власностi платника податку; розмiру загальної площi об'ектів житлової та/або нежитлової нерухомостi, що перебувають у" власності платника податку; права на користування пiльгою iз сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку.

Платники транспортного податку відповідно до п.п. 267.6.1 О п. 267.6 ст. 267 Кодексу, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своею податковою адресою (мiсцем реестрацй) для проведения звірки даних щодо: а) об'ектів оподаткування, що перебувають у власностi платника податку; б) розмiру ставки податку; в) нарахованої суми податку. У разi виявлення розбіжностей мiж даними контролюючих органiв та даними, пiдтвердженими платником на пiдставi оригiналiв вiдповiдних документiв, зокрема документiв на право власностi (платники земельного податку документы на право користування пільгою, а також у разi змiни розмiру ставки) контролюючий орган проводить перерахунок суми податку i надсилає (вручає) платнику податку нове податкове повiдомлення-рiшення.

Попередне податкове повiдомлення-рiшення вважається скасованим (відкликаним)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь