Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 19  ВЕРЕСНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 19.09.2022 16:48
Кількість переглядів: 153

Новини   editor

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 19  ВЕРЕСНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

На даний час, згідно доручення начальника Одеської обласної військової адміністрації, на території Болградського району необхідно розмістити ще
7000 внутрішньо переміщених осіб, яких вимушено будуть евакуйовувати з територій, де йдуть активні  бойові дії та зруйнована критична інфраструктура.

Болградською районною військовою адміністрацією спільно з головами громад організовано близько 2600 вільних місць для тимчасового розселення, з яких більш як 800 вже підготовлено до проживання. Крім того власники приватних готелів та хостелів району взяли на себе зобов’язання, щодо розміщення ще 180 осіб, за що ми їм щиро вдячні!

На сьогоднішній день потрібна допомога щодо забезпеченням житлом ще 4000 ВПО. Тому начальник Болградської РВА звернувся до підприємців, керівників організації та установ, мешканців району щодо можливості прийняти у власних оселях внутрішньо переміщених осіб або розмістити їх в приміщеннях своїх організацій та установ. Усім бажаючим необхідно  звернутися до очільників  своїх старостатів або громад.

Сільськогосподарські підприємства району розпочали збирання пізніх зернових культур.  Станом на 19 вересня  2022 року намолочено 42,97 тис. тонн соняшнику з площі 40,58 тис. га. (87,5% від плану) при середній урожайності 10,6 ц/га. Кукурудзи на зерно зібрано на площі 903 га, намолочено 1,28 тис. тон. (9,6% від плану) при врожайності 14,2 ц/га. Також сільгосппідприємствами зібрано 4724 тон. винограду  при врожайності 43,8 ц/га.

 Крім того сільгосппідприємствами району розпочато посів озимого ріпаку. На сьогоднішній день посіяно 16125 га – 85,7% від запланованих площ.

Болградський район знаходиться у відносно безпечному регіоні, тому освітній процес в кожному населеному пункті організовано у змішаному форматі. На сьогоднішній день в районі 14 закладів освіти працюють в очній формі, в яких  навчаються 1943 учня. 17 закладів працюють у змішаній формі навчання, в яких до освітнього процесу залучено 4178 учнів. 48 закладів освіти проводять навчальний процес дистанційно, до якого залучено 7152 учня.

Крім того в районі з 79 закладів дошкільної освіти на сьогоднішній день працюють – 65, з них – 15 закладів за очною формою навчання, 50 – за дистанційною формою навчання.

 Нагадаємо, одним із ключових критеріїв для здійснення очного освітнього процесу є наявність якісного і безпечно обладнаного укриття для всіх його учасників, в яких наявні вода, аптечки, санітарні вузли.

В Болградському районі на обліку перебувають 8083 ВПО, яким видано відповідні  довідки. Допомогу на проживання призначено 10 474 внутрішньо переміщеним особам  на  суму 87,66 млн. гривень.

При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань. У пункті видачі координаційним штабом щодня видається продуктові набори, засоби гігієни, підгузки та дитячі суміші внутрішньо-переміщеним особам, інвалідам першої, другої групи, багатодітним сім’ям та громадян, що досягли 70-річного віку.

Пункти видачі  гуманітарної допомоги функціонують в кожній громаді району. Гуманітарним штабом проводиться робота щодо пошуку нових партнерів-донорів та наповнення продовольчого резерву району.

В Болградському районі триває вакцинація проти COVID-19, яка проводиться на базі Арцизького, Болградського, Бородінського та Тарутинского центрів ПМСД.

Щодня в Болградському районі зростає кількість хворих на СOVID-19. Тільки за минулий тиждень в районі захворіло  51 особи.

Болградська районна військова адміністрація просить  не ігнорувати інформацію про превентивні та обмежувальні заходи щодо поширення коронавірусу і з усією відповідальністю поставитися до власної безпеки та безпеки ваших рідних.

В районі продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь