Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 26  ВЕРЕСНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 26.09.2022 16:05
Кількість переглядів: 229

Фото без опису

Новини    editor

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Сільськогосподарські підприємства району продовжують збирання пізніх зернових культур.  Станом на 26 вересня  2022 року намолочено 46,0 тис. тонн соняшнику з площі 42,2 тис. га. (91% від плану) при середній урожайності 10,9 ц/га. Кукурудзи на зерно зібрано на площі 1,6 тис. га, намолочено 2,38 тис. тон. (17,6% від плану) при врожайності 14,5 ц/га. Також сільгосппідприємствами зібрано 6278 тон. винограду (27,8% від плану)  при врожайності 42,0 ц/га.

 Крім того сільгосппідприємства району завершують  посів озимого ріпаку. На сьогоднішній день посіяно 18569 га – 91% від запланованих площ. Розпочато посів озимої пшениці (посіяно вже 24,7 %)  та озимого ячменю (2% від плану).

В Болградському районі на обліку перебувають 8138 ВПО, яким видано відповідні  довідки. Допомогу на проживання призначено 10 509 внутрішньо переміщеним особам  на  суму 87,86 млн. гривень.

При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань. У пункті видачі координаційним штабом щодня видається продуктові набори, засоби гігієни, підгузки та дитячі суміші внутрішньо-переміщеним особам, інвалідам першої, другої групи, багатодітним сім’ям та громадян, що досягли 70-річного віку.

Пункти видачі  гуманітарної допомоги функціонують в кожній громаді району. Гуманітарним штабом проводиться робота щодо пошуку нових партнерів-донорів та наповнення продовольчого резерву району.

В Болградському районі на сьогоднішній день 14 закладів освіти працюють в очній формі. 21 заклад працює у змішаній формі навчання, 43 заклади освіти проводять навчальний процес дистанційно. У закладах загальної середньої освіти здобувають освіту 12693 учня, з них продовжують перебувати за кордоном – 709, 128 учнів  – з числа внутрішньо переміщених осіб.

Крім того в районі з 79 закладів дошкільної освіти на сьогоднішній день працюють – 68, з них – 12 закладів за очною формою навчання, 56 – за дистанційною формою навчання. Дошкільною освітою в районі охоплено 80% дітей дошкільного віку, 2633 дитини, з них 66 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб.

 Нагадаємо, одним із ключових критеріїв для здійснення очного освітнього процесу є наявність якісного і безпечно обладнаного укриття для всіх його учасників, в яких наявні вода, аптечки, санітарні вузли.

В Болградському районі триває вакцинація проти COVID-19, яка проводиться на базі Арцизького, Болградського, Бородінського та Тарутинского центрів ПМСД.

Болградська районна військова адміністрація просить  не ігнорувати інформацію про превентивні та обмежувальні заходи щодо поширення коронавірусу і з усією відповідальністю поставитися до власної безпеки та безпеки ваших рідних.

В районі продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь