Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОШУК РОБОТИ В ЄС: ОНЛАЙН-ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ ТИМЧАСОВО ПЕРЕМІЩЕНИХ УКРАЇНЦІВ

Дата: 21.10.2022 13:17
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

Новини    editor

Європейський Союз запустив новий онлайн-інструмент для пошуку роботи, який допоможе тимчасово переміщеним українцям працевлаштуватися в країнах ЄС.

Про це повідомляє Представництво України при ЄС.

Випробувальний Фонд талантів ЄС (EU Talent Pool Pilot) – це онлайн-інструмент пошуку роботи для людей, які рятуються від війни в Україні і шукають роботу в ЄС. Він допомагає виявляти і визначати їхні навички, а також полегшує їм підбір роботодавців у ЄС.

Особи, які знаходяться під тимчасовим захистом, можуть зареєструватися на проєкті «Фонд талантів ЄС» та завантажити свої резюме. Під час реєстрації їм буде запропоновано позначити галочкою їхній статусу осіб, які отримали тимчасовий захист в конкретній державі-члені ЄС, або країну, в якій вони користуються належним захистом і мають право на працевлаштування. Ваш профіль стане доступним для понад 4 тис. роботодавців, національних державних служб зайнятості та приватних агентств із працевлаштування. 

Випробувальний Фонд талантів ЄС реалізований через портал EURES – портал пошуку роботи, який об’єднує національні бюро зайнятості, приватні агентства працевлаштування та роботодавців повсюди у ЄС. EURES містить понад 3 мільйони вакансій.

Кандидати також можуть порадитися з консультантами EURES з країн-учасниць проєкту щодо будь-якої допомоги, котрої вони потребують. Детальніша інформація про контакти консультантів EURES та мови, якими до них можна звертатись, доступна тут: EURES – Search for EURES Advisers – European Commission (europa.eu). 

Хто може скористатися випробувальним Фондом талантів ЄС?

Всі, хто в пошуку роботи, які користуються тимчасовим захистом відповідно до Директиви ЄС про тимчасовий захист або належним захистом відповідно до національного законодавства, що забезпечує їм право на працевлаштування в державі-члені, де вони зареєстровані.  Для отримання додаткової інформації щодо тимчасового захисту в ЄС та пов’язаних з ним прав ознайомтесь, будь ласка: Інформація для людей, які рятуються від війни в Україні. 

Які країни-члени беруть участь у випробувальному Фонді талантів ЄС?

Участь держав-членів ЄС у випробувальному Фонді талантів ЄС є добровільною. Щоб дізнатися, які країни-члени ЄС беруть участь у випробувальному Фонді талантів ЄС, будь ласка, ознайомтесь з картою на вебсторінці проєкту.

Шукачі роботи можуть ознайомитися зі списком вакансій. Резюме, опубліковані в рамках випробувального Фонду талантів ЄС, також будуть видні для зареєстрованих роботодавців у всіх країнах-учасницях EURES. Якщо шукач роботи знайде роботу в державі-члені ЄС, яка не бере участі у даній випробувальній ініціативі, він/вона може переїхати до цієї іншої країни ЄС [див. «Запитання і відповіді», запитання 3 в розділі «Шукачі роботи»].

Шукачі роботи з Данії та країн-членів Європейської економічної зони (ЄЕЗ) (Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн або Швейцарія) не зможуть зареєструватися у випробувальному Фонді талантів ЄС, оскільки ці країни не імплементують Директиву ЄС про тимчасовий захист.

Актуальну інформацію можна знайти тут: Випробувальна ініціатива Фонд талантів ЄС (europa.eu).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь