Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГРАНТИ НА ТЕПЛИЦІ І САДИ: ПОРАДИ ВІД МІНАГРОПОЛІТИКИ

Дата: 31.10.2022 10:41
Кількість переглядів: 78

Новини    editor

Чотири місяці, як діє нова Урядова програма «єРобота» і триває прийом заявок на участь у шести різних напрямах через Дію.

Мінагрополітики опрацьовує заявки за одним із них – на висадку садів (до 400 тис. грн за 1 га) і будівництво теплиць (до 7 млн грн). 

За словами першого заступника Міністра агрополітики та продовольства України Тараса Висоцького, кошти на цю програму вже передбачені на наступний рік у проекті держбюджету. Це знімає будь-які ризики щодо закриття програми і відкриває перед аграріями горизонт планування мінімум у рік для підготовки проектів.

Ключова вимога від Уряду – бізнес має створювати робочі місця та давати соціально економічний ефект у вигляді сплати податків. Учасником програми Уряду можуть стати юрособи та ФОП. Право власності та/або користування земельною ділянкою має бути підтверджено належними документами. Перерахування коштів наразі здійснюється через Ощадбанк.

У Мінагрополітики наголошують, що у поданих проектах на закладку саду, так і на будівництво теплиці, повинні обов’язково передбачені система зрошення та водозабір.

Також важливо, що ці грантові програми не передбачають повернення державі коштів, зате однією з умов є чесна сплата податків та зборів в ході виробничої діяльності. Реалізацію проекту по садівництву контролюватимуть на предмет цього протягом 5 років, грант на теплиці – протягом 3-х років. А в разі порушення вимог отримувачу буде відмовлено в будь-якій державній допомозі протягом найближчих 10 років.  

Як підготуватися до подачі заявки на участь у грантовій програмі?

  1. Уважно ознайомтеся з Порядком надання гранту та Наказом Мінагрополітики, яким визначено критерії оцінки проектів про надання гранту (для розвитку садівництва та теплиць).

2. Детально вивчіть всі умови про те, як правильно подати заявку (на садівництво та теплиці).

3. Визначтеся з сертифікованим розробником, із яким ви разом узгодите технічне завдання на розробку проекту. Він має розробити проект висадки саду чи будівництва теплиці з врахуванням усіх вимог та державних стандартів.

На сайті Мінагрополітики опубліковано типовий проект зі створення теплиць, який слід використовувати при підготовці відповідного проекту та адаптувати під конкретну земельну ділянку. Цей проект є універсальним, передбачає будівництво модульно-каркасної теплиці під плівкою. Термін реалізації  проектів не має перевищувати  12 місяців із дня відкриття рахунку в банку.

4.  Підготуйте проекти зі зрошення та передбачити водозабір– без них заявка на отримання гранту не буде погоджена.

5. Коли всі документи будуть підготовлені, створіть власний цифровий підпис (якщо у вас його немає), адже без нього подача заявки неможлива.

Для того щоб подати заявку на отримання гранту на сади натисніть тут, на теплиці – тут.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь