Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА   розвитку фізичної культури і спорту Василівської сільської ради  на 2021 -2023 роки

Дата: 15.12.2022 13:14
Кількість переглядів: 326

 

ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА

  розвитку фізичної культури

і спорту Василівської сільської ради  на 2021 -2023 роки

 

ПАСПОРТ.

 

1

Ініціатор розроблення програми

Василівська сільська рада

2

Розробник програми

Василівська сільська рада

3

Відповідальний виконавець програми

Василівська сільська рада

4

Учасники програми

Відділ освіти, молоді,  спорту, культури та туризму  Василівської сільської ради

5

Терміни реалізації програми

2021-2023 р. р.

6

Основні джерела фінансування програми

Бюджет сільської ради

 

7

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми

Загальний об'єм фінансування Програми складає – 1430,452 тис. грн. у тому числі:

2021 р. – 350,462 тис. грн;

2022 р. – 561,6 тис. грн;

2023 р. – 518,39 тис. грн

8

Очікувальні результати виконання програми

Поліпшення умов для кожного жителя громади для зайняття фізичною культурою і спортом, досягнення високих результатів спортсменами громади в змаганнях районного, регіонального, обласного рівнів. Підвищення авторитету сіл і району, збільшення ресурсного забезпечення розвитку фізичної культури і спорту.

9

Контроль за виконанням програми

Контроль за ходом виконання програми здійснює постійна комісія Василівської сільської ради з гуманітарних питань

 

1. Загальні положення

Фізична культура і спорт як багатогранне суспільне явище є сферою підготовки людини до трудової діяльності, задоволення її духовних і фізичних запитів, зміцнення і розширення інтернаціональних зв'язків, а також одним із важливих засобів етичного та естетичного виховання.

Фізична культура і спорт відіграють значну роль у зміцненні здоров’я, підвищенні фізичних і функціональних можливостей людини, забезпеченні здорового дозвілля, збереженні тривалості активного життя дорослого населення, є важливою складовою частиною виховного процесу дітей і підлітків, учнівської та студентської молоді.

Світовий досвід свідчить, що рухома активність людини протягом усього життя сприяє профілактиці захворювань та зміцненню здоров’я. В Україні діє Державна програма розвитку фізичної культури і спорту, затверджена постановою Кабінету Міністрів України.

Активно у закладах загальної середньої освіти громади культивуються різні види спорту, серед яких: волейбол, вільна боротьба, футбол, карате. Вихованці закладів освіти громади та учасники громадських організацій регулярно здобувають перемоги у змаганнях на обласному, міжнародному та районному рівнях.

Необхідність подальшого розвитку та стимулювання спортивної галузі у громаді зумовили розробку даної програми та містить план заходів із вдосконалення спортивно-оздоровчої сфери, а також активне спрямування та залучення бюджетних та позабюджетних коштів, інвестицій, покращення матеріально-технічної бази, пропагування здорового способу життя та оздоровлення населення.

 

2. Мета Програми

Цільова  Програма розвитку фізичної культури і спорту Василівської сільської ради на 2021-2023 роки (далі – Програма) – це комплекс заходів, які спрямовані на підвищення ефективності реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту.

В основу Програми покладено ідею задоволення потреб кожного громадянина в фізкультурно-оздоровчих та спортивних послугах.

Реалізація Програми забезпечить створення умов для покращення фізичного потенціалу і здоров'я населення, прискорить процес адаптації фізкультурно-спортивного руху до ринкових відносин, дасть змогу вийти на рівень передових показників фізичного розвитку населення та спортивних досягнень.

Метою Програми є:

формування здорового способу життя, орієнтація громадян на поетапне формування ефективної моделі розвитку фізичної культури і спорту на демократичних та гуманістичних засадах;

створення умов для забезпечення оптимальної рухової активності кожної людини, досягнення нею достатнього рівня фізичної та функціональної підготовки, задоволення спортивних видовищних запитів населення;

максимальне залучення дітей, підлітків, юнаків до занять спортом, створення обдарованим особам умов для реалізації їхніх здібностей у спорті вищих досягнень.

Програма ґрунтується на аналізі стану і проблем розвитку сфери фізичної культури та спорту в державі, а також враховує програмні вимоги і перспективи Стратегії розвитку Одеської області.

 

3. Основні завдання Програми

Реалізація Програми спрямовується на вирішення таких завдань:

  • удосконалення та впровадження ефективних форм залучення різних груп населення до регулярних занять фізичною культурою і спортом;
  • формування у населення інтересу і звичок до занять фізичними вправами; підвищення якості роботи дитячо-юнацького спорту, системи відбору обдарованих осіб до резервного спорту, створення умов для розвитку індивідуальних здібностей спортсменів на етапах багаторічної підготовки;
  • збереження існуючої мережі об'єктів і закладів фізичної культури і спорту, ефективне їх використання та будівництво сучасних спортивних споруд; удосконалення економічних засад у сфері фізичної культури і спорту, запровадження ефективного кадрового, фінансового, матеріально - технічного, наукового, методичного та інформаційного забезпечення.

 

 

 

 

4. Очікувані результати виконання Програми

Реалізація Програми дозволить забезпечити:

  • залучення дітей, підлітків і молоді до регулярних занять фізичною культурою та спортом до 15 відсотків від загальної кількості учнівської молоді;
  • підвищення рівня залучення громадян до занять фізичною культурою та спортом до 15 відсотків від загальної кількості населення громади;
  • покращення стану матеріально-технічної бази;
  • якісний підбір кадрів відповідно до освітньо-кваліфікаційного рівня;

- належні умови для більш ефективної підготовки спортсменів високої майстерності;

- збільшити загальну чисельність населення, залученого до різних видів фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи;

- регулярного проведення спортивно-оздоровчих заходів різного рівня на території громади;

- стимулювання переможців та призерів спортивних заходів обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів;

- зменшення кількості дітей, учнівської  молоді, які віднесені за станом здоров’я до спеціальної медичної групи.

Оцінку ефективності використання коштів місцевого бюджету Василівської сільської ради та ефективність Програми можна визначити за кількісними та якісними показниками, які зведені у таблиці 1.

Таблиця 1

 

Кількісні та якісні показники оцінки ефективності використання коштів місцевого бюджету Василівської сільської ради та ефективність Програми


 

Показники

Одиниці виміру

Значення показника

 

Показники затрат:

1

Кількість закладів фізичної культури і спорту, організацій фізкультурно-спортивної спрямованості (у розрізі закладів, організацій), що утримуються за рахунок бюджетних коштів, од.

 

од.

5,0

2

Кількість штатних працівників закладів фізичної культури і спорту, організацій фізкультурно-спортивної спрямованості (у розрізі закладів, організацій), що утримуються за рахунок бюджетних коштів, осіб

 

осіб

5,0

 

Показники продукту:

1

Кількість утримувачів заохочень/винагород (спортсмени, тренери, видатні діячі), од.

 

од.

400,0

 

Показники ефективності:

1

Середні витрати на утримання одного закладу фізичної культури і спорту, організації фізкультурно-спортивної спрямованості (у розрізі закладів, організацій), що утримуються за рахунок бюджетних коштів, грн

 

грн.

306,41

Показники якості:

 

1

Динаміка кількості учасників спортивних заходів (у розрізі їх видів), що проводяться закладами фізичної культури і спорту, організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості (у розрізі закладів, організацій), що утримуються за рахунок бюджетних

 

 

 

відс.

 

 

100,0

             

 

5. Фінансування Програми

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів сільського бюджету. Видатки на підтримку заходів, здійснюваних на виконання Програми, передбачаються в сільському бюджеті на 2021 - 2023 роки.  

Фінансування Програми здійснюється виключно за умови затвердження бюджетних призначень на її виконання рішенням Василівської сільської ради про місцевий бюджет Василівської сільської ради на відповідний рік (рішенням про внесення змін до бюджету Василівської сільської ради на відповідний рік) згідно з розписом бюджету.

Ресурсне забезпечення Програми наведено у додатку 1 до Програми.


 

 

6. Координація та контроль за ходом виконання Програми

Координація діяльності та контроль за виконанням Програми розвитку фізичної культури і спорту у Василівській сільській раді на 2021-2023 роки покладається на постійну комісію сільської ради з гуманітарних питань.

 

 

Секретар ради                                                                                               Ганна ІВАНОВА     

                                                    

 

 

Додаток 1       

до Програми

 

 

    • забезпечення цільової програми

«Розвиток фізичної культури і спорту Василівської сільської ради на 2021-2023 роки»

 

 

 

Об'єм коштів, які пропонується притягнути на виконання програми(тис. грн.), у тому числі по роках:

Всього витрат, тис. грн.

2021

2022

2023

Усього

350,462

561,6

518,39

1430,452

Сільський бюджет

350,462

561,6

518,39

1430,452

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь