Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ! ПРОГРАМА USAID АГРО ВІДНОВИЛА ПРИЙОМ ЗАЯВОК НА НАДАННЯ АГРАРІЯМ ПОСІВНОГО МАТЕРІАЛУ КУКУРУДЗИ

Дата: 27.03.2023 09:53
Кількість переглядів: 70

Новини    editor

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО відновила прийом заявок на надання аграріям посівного матеріалу кукурудзи бренду DEKALB, наданого компанією Байєр (Bayer Ukraine) у межах Ініціативи USAID AGRI-Україна, спрямованої на забезпечення продовольчої безпеки. Заявки приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР). Завдяки такій підтримці українські фермери отримають насіння кукурудзи бренду DEKALB на близько 15 тис га.

Заявниками можуть бути виробники сільськогосподарської продукції, які відповідають наступним критеріям:

✅ Зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства.

✅ Мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га, розташовані на неокупованій території в наступних областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська.

✅ Не були відібрані для отримання підтримку за програмою “Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника”. Списки отримувачів добрив та насіння соняшника розміщені на ресурсах Програми USAID АГРО у Фейсбук www.facebook.com/usaid.agro та Телеграм https://t.me/USAID_AGRO_Ukraine.

Залежно від площі землі в обробітку, Заявник може отримати до 25 посівних одиниць насіння кукурудзи бренду DEKALB:

🔹якщо Заявник має в обробітку від 5 до 24 га, кількість посівних одиниць розраховуватиметься пропорційно кількісті га в обробітку (1 посівна одиниця = 1 га).

🔹якщо Заявник має в обробітку від 25 до 500 га, Заявник може отримати 25 посівних одиниць.

Заявник має забезпечити логістику доставки насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом, про що потрібно підтвердити при заповненні заявки.

📌Важливо!

Фіксація передачі та застосування переданих ресурсів Заявникам буде зазначена в акті приймання-передачі та факт використання мають бути підтверджені відповідними актами (форма № ВЗСГ-3 «Акт про використання мінеральних, органічних і бактеріальних добрив та засобів хімічного захисту рослин» або форма № ВЗСГ-4 “Акт витрати насіння і садивного матеріалу”) про внесення/посів отриманих добрив або насіння. Верифікація відповідності наданих Заявникам актів використання добрив або насіння (вказаних вище) буде здійснюватися Проектом АГРО за допомогою супутникового моніторингу стану посівів відповідно до вказаного в акті кадастрових номерів земельних ділянок.

У випадку невикористання отриманих ресурсів за цільовим призначенням у посівному сезоні 2023 р. або відсутності належно оформлених актів про внесення/посів отриманих добрив або насіння, Заявник буде зобов’язаний повернути отримані ресурси в натуральній формі Проекту USAID АГРО для передання іншим агровиробникам, які мають потребу та змогу їх використати.

ℹ️ Контактна інформація:

Контакт-центр ДАР: +38 044 339 9215; support@dar.gov.ua

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО): agro.office@chemonics.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь