Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

САНЕПІДСИТУАЦІЯ ЗНАХОДИТЬСЯ ПІД КОНТРОЛЕМ

Дата: 19.06.2023 10:38
Кількість переглядів: 16

Фото без опису

Новини    editor

ДУ “Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України” проводить щоденний моніторинг інфекційної захворюваності, обстеження об’єктів довкілля та хворих з дисфункцією шлунково-кишкового тракту.

✅️Щотижнево проводяться відбір та дослідження проб морської води на наявність збудників паразитарних інфекцій на пляжах в Одеському регіоні.

✅️Крім того, визначено 6 додаткових точок вздовж морського узбережжя для щоденного відбору проб води із зон рекреації для дослідження на холеру та холероподібні вібріони, мікробіологічні і санітарно-хімічні, вірусологічні показники, а також для проведення досліджень на наявність нафтопродуктів.

❗️🔬За результатами лабораторних досліджень встановлено, що внаслідок попадання в морську воду великого обсягу прісної води та зменшення її солоності було виявлено перевищення показників – прозорості, розчинного кисню, амонію, нітратів, РН, завислих речовин та заліза.

❗️🔬По мікробіологічним та вірусологічним показникам були виділені позитивні проби на ротавірус А, астровірус, Salmonella enteritidis та tiphymurium, холероподібні НАГ-вібріон 1 групи по Хейбергу, алгенолітикус та парагемолітикус.

❗️🔬Паразитарні досліджень проб морської води з пляжів м.Одеси показали наявність яєць та личинок гельмінтів як людей, так і тварин (гострики, волосоголовці, собачі аскариди), та ооцист криптоспорідій.

Забруднення об’єктів довкілля сприяє розмноженню вібріофлори та поширенню захворювань.

❗️🦐🦀❗️Деякі морські тварини, такі, як краби та креветки, можуть бути як джерелами вібріонів, так й резервуарами для них.

🤒Вживання в їжу цих тварин призводить до гострих кишкових інфекцій.

🚫На сьогодні купання на пляжах заборонено, як через мінно-вибухову небезпеку, так і через ризик виникнення інфекційних хвороб.

⛔️ Руйнування Каховської ГЕС спричинило підтоплення кладовищ, скотомогильників, складів ядохімікатів, вигрібних ям, звалищ тощо та несе реальну загрозу потрапляння у Чорне море збудників особливо небезпечних інфекційних хвороб та токсичних речовин.

⚠️Існує реальна загроза здоров’ю населення.

⚠️Особлива небезпека загрожує дітям та літнім людям!

❌️Заборонено купання в морі, вилов риби та морепродуктів у всіх відкритих водоймах.

❗️✔️Не вживайте рибу та морепродукти невідомого походження!

❗️✔️Захистіть себе та своїх близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь