Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Дата: 23.06.2023 08:39
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

Новини    editor

Сьогодні  очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з заступниками та керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

Про завершення 2022/2023 навчального року в закладах освіти Болградського району доповіла начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Інна Гуткан. Вона зазначила, що протягом поточного навчального року в районі функціонували 78 закладів загальної середньої освіти 67 суб’єктів освітньої діяльності та 11 філій. Всього загальну середню освіту здобували 13581 учень.

Станом на кінець навчального року на території Болградського району для закладів освіти всього підготовлено та облаштовано відповідно до вимог чинного законодавства 87 захисних споруд, з них 81 найпростіше укриття та 6 ПРУ. Загальна вартість даних проведених ремонтних робіт становить більше 35 млн грн.

Наразі ще в 11 закладах освіти тривають ремонтно-будівельні роботи укриттів: в Арцизькій громаді – 3, в Бородінській – 1, в Василівській – 3, Тарутинській – 2, Теплицькій – 2.

Отже, в Болградському районі у 7 територіальних громадах вже забезпечено учнів закладів освіти очним або принаймні змішаним навчанням.

У 2022/2023 навчальному році всього в закладах освіти здобули повну загальну середню освіту 919 випускників, з них 32 учні знаходяться за кордоном. Із загальної кількості випускників зареєструвалися для проходження національного мультипредметного тесту тільки 715 учнів, з них 27 за кордоном.

В Болградському районі визначено 3 тимчасових екзаменаційних центри для складання НМТ: Тарутинський ліцей, Арцизький опорний заклад освіти № 1 та Болградський опорний заклад освіти «Болградський ліцей». З метою забезпечення безпеки всіх учасників мультипредметного тесту не розголошується інформація щодо дати, місця та часу проведення тестування. Ця інформація доступна для зареєстрованих учасників та керівництва визначених закладів освіти.

Начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної (військової) адміністрації Світлана Вербанова доповіла про стан підготовки сільгосппідприємств району до збору ранніх зернових і  зернобобових культур урожаю 2023 року. Було зазначено, що загальна площа посівів  ранніх зернових і зернобобових культур по сільськогосподарським  підприємствам  Болградського району  у 2023 році складає – 95,531 тис. га, окрім цього озимого ріпаку – 27,354 тис. га.

За оперативними даними сільськогосподарських  підприємств та територіальних громад Болградського району загальний стан посівів озимих зернових культур та рапсу оцінюється як задовільний і незадовільний. Через несприятливі погодні умови загинули 2,141 тис. га. посіви озимих зернових культур.

         За оперативними даними сільгосппідприємств та міськсільрад району в період жнив планується задіяти всього 284 комбайнів, із них: 188 власних зернозбиральних комбайнів та 96 залучених. У даний час на всіх сільськогосподарських підприємствах Болградського району проводиться підготовка збирального комплексу. Ведеться ремонт і комплектація зернозбиральних комбайнів, автотранспорту для перевезення зерна нового врожаю, перевірка й тарування автомобільних ваг, машин для чищення та завантаження зерна. Одночасно з підготовкою зернозбиральних комбайнів ведеться робота з підготовки зернотоків. У господарствах, які не в повному обсязі забезпечені зернозбиральними комбайнами, ведеться робота з укладання договорів про залучення зернозбиральних комбайнів.

На теперішній час розпочали збирання врожаю деякі сільськогосподарських підприємствах Болградського району, а саме в Болградській та Павлівській громадах.

По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь