Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОФОРМЛЕННЯ СТАТУСУ ВЕТЕРАНА БУДЕ СПРОЩЕНО

Дата: 03.07.2023 12:14
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Новини    editor

Верховна Рада України підтримала необхідність унормувати процедуру оформлення статусу ветерана. Відповідні зміни вносяться до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» законопроєктом № 9141.

Комісіям, які відповідають за присвоєння статусів за заявою військовослужбовця або його представника, пропонується надати право витребовувати у відповідальних органів або осіб (наприклад, військової частини) необхідні документи, що є підставою для надання статусу. Відповідальний орган чи особа, які володіють необхідними документами, мають надати відповідь на запит не пізніше, ніж через тридцять днів від дати його надходження.

— Ми зобов’язуємо державні органи не вимагати від військовослужбовців, зокрема, тих, які знаходяться у зоні бойових дій, документи, які вони вже від них отримали під час вступу на службу. Процес отримання статусу має бути спрощено. Паралельно йдуть процеси, щоб максимально його цифровізувати, — зазначає автор законопроекту народний депутат України Єгор Чернєв.

Довідково: головним в опрацюванні проекту Закону визначено парламентський Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Найближчим часом Комітетом буде створена робоча група з доопрацювання законопроєкту до другого читання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь