Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Програма зміцнення законності, безпеки та порядку на території Василівської сільської територіальної громади Болградського району Одеської області «Безпечна Василівська сільська територіальна громада» на 2024-2025 роки

Дата: 27.02.2024 15:43
Кількість переглядів: 29

ВАСИЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П’ЯТДЕСЯТ ПЕРША  СЕСІЯ

ВОСЬМОГО  СКЛИКАННЯ

 

РІШЕННЯ

 

20.02.2024 року                                           с. Василівка                                                     № 1112

Про затвердження Програми  зміцнення законності, безпеки та порядку на території Василівської сільської територіальної громади Болградського району Одеської області «Безпечна Василівська сільська територіальна громада» на 2024-2025 роки

 

З метою вирішення цілого ряду важливих завдань, що стосується внутрішньополітичною обстановкою, введенням воєнного стану на території України у зв’язку з воєнною агресією РФ  у внутрішні справи України,   відповідно до Закону України «Про боротьбу з тероризмом»,  Закону України «Про основи національної безпеки України»,  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Василівська сільська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Програму зміцнення законності, безпеки та порядку на території Василівської сільської територіальної громади Болградського району Одеської області «Безпечна Василівська сільська територіальна громада» на 2024-2025 роки (додається).

 

2. Виконавчому апарату Василівської сільської ради забезпечити організацію виконання заходів Програми.

 

3. Фінансовому управлінню  Василівської сільської ради передбачати кошти для    фінансування  Програми.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (Кіосєв В.Д.)

 

 

 

Сільський голова                                                                       Петро БОЙЧЕВ

 

 

 

 

 

 

                                                                                              Додаток

                                                                                                                                                               до рішення Василівської сільської ради   

від 20.02.2024 року № 1112                                                                                                                                                                                                                                                                

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма

зміцнення законності, безпеки та порядку

на території Василівської сільської територіальної громади Болградського району Одеської області

«Безпечна Василівська сільська територіальна громада»

на 2024-2025 роки

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2024 рік

 

І. ПАСПОРТ

 

програми зміцнення законності, безпеки та порядку на території Василівської сільської територіальної громади Болградського району Одеської області «Безпечна Василівська сільська територіальна громада» на 2024-2025 роки

 (далі – Програма)

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Відділ в м. Ізмаїлі Управління СБ України в Одеській області

2.

Розробник Програми

Відділ в м. Ізмаїлі Управління СБ України в Одеській області

3.

Відповідальний виконавець Програми

Відділ в м. Ізмаїлі Управління СБ України в Одеській області

4.

Учасники (співвиконавці) Програми

- Відділ в м. Ізмаїлі Управління СБ України в Одеській області;

- Василівська сільська територіальна громада Болградського  району Одеської області

5.

Термін реалізації Програми

2024 – 2025 роки

6.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього

200,0 тис грн.

у тому числі:

6.1.         

Кошти бюджету

Василівської громади

200,0 тис грн

 

ІІ. ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМИ, НА РОЗВ'ЯЗАННЯ ЯКОЇ

СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА

 

2.1. Програма розроблена відповідно до Бюджетного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації», «Про боротьбу з тероризмом» «Про основи національної безпеки України» та «Про Службу безпеки України».

2.2. У зв’язку з складною внутрішньополітичною обстановкою, воєнною агресією російської федерації у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в Україні, захопленням незаконно створеними збройними формуваннями проросійського спрямування за підтримки військових підрозділів збройних сил Російської Федерації будівель органів державної влади на території Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, суходільних та морських комунікацій, органів військового управління, військових частин та установ Збройних Сил України, що дислоковані на Кримському півострові можливою загрозою захоплення інших територій України, в т.ч. Одеської області, продовжує існувати потреба в підтримці обороноздатності держави в т.ч. матеріально-технічному забезпеченні відділу в м. Ізмаїлі Управління Служби безпеки України в Одеській області, забезпечення особового складу, придбанні матеріально-технічних засобів необхідних для захисту суверенітету нашої держави та боротьби з тероризмом.

Тероризм - це суспільно небезпечна діяльність, яка полягає у свідомому, цілеспрямованому застосуванні насильства шляхом захоплення заручників,  підпалів, убивств, тортур, залякування населення та органів влади або вчинення інших посягань на життя чи здоров’я ні в чому не винних людей або погрози вчинення злочинних дій з метою досягнення злочинних цілей.

Об'єктами устремлінь терористичних організацій все частіше стають місця масового перебування людей, що надає вказаним злочинам широкий суспільний резонанс. Наявність низки обставин, деструктивних і конфліктогенних чинників у суспільстві роблять проблему активізації міжнародного тероризму загрозливою і для України.

Географічне розташування Болградського  району та розвинена на його території транспортна інфраструктура обумовлюють існування значного пасажиро-вантажного потоку, що у свою чергу призводить до контрабандного ввезення (транзиту) зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Частина засобів ураження потрапляє через осіб, які проходили службу у зоні проведення операції об’єднаних сил.

Беручи до уваги загальну тенденцію до посилення на міжнародному рівні заходів з протидії терористичним проявам, нагальною залишається проблема впровадження ефективних механізмів нейтралізації потенційних умов, які сприяють поширенню терористичних загроз в Україні.

Крім цього, в умовах повномасштабного вторгнення військ рф на територію України, роботу відділу в м. Ізмаїлі Управління Служби безпеки України в Одеській області зосереджено на наступних першочергових завданнях – протидія розвідувально-підривній діяльності спецслужб рф їх диверсійно-розвідувальних груп, виявлення та документування колаборантів, пошук осіб, які здійснюють наведення та корегування авіаційно-ракетних ударів, проведення дорозвідки на ймовірних напрямах наступу російських військ.

 Так, з початку року, в ході здійснення антитерористичних заходів в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України підрозділом виявлені та ліквідовані 2 агентурні мережі гу гш зс рф та фсб рф, які діяли на території оперативного забезпечення. Викрито 2 ворожих агентів, яким повідомлено про підозру у державній зраді. В ході контррозвідувальних та фільтраційних заходів в регіоні викрито понад 16 осіб, які здійснювали колабораційну діяльність. Також припинена діяльність двох організованих злочинних угрупувань. Викрито та ліквідовано 3 канали незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон до Молдови.

Незважаючи на досить складну обстановку, можна стверджувати про ефективність залучення, протягом останніх років, сил і засобів відділу в             м. Ізмаїлі Управління Служби безпеки України в Одеській області у попередженні терористичних проявів, блокуванні деструктивних проявів та забезпечення стабільності в Болградському районі.

На даний час наявна система запобіжних заходів дозволяє своєчасно виявляти та попереджати прояви терористичного характеру, але існують окремі чинники, які при несприятливому розвитку подій можуть призвести до загроз терористичного характеру.

Зазначені проблеми вимагають необхідності формування нових підходів до виконання заходів щодо запобігання, реагування і припинення можливих терористичних актів та мінімізації їх наслідків.

Так, відмічається тенденція до зростання потоків нелегальної міграції, кількості спроб прихованого ввезення вогнепальної зброї, боєприпасів та наркотичних речовин.

Указом Президента України від 26.05.2015 № 287 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України» від 6 травня 2015 року «Про Стратегію національної безпеки України» передбачається реформування Служби безпеки України шляхом створення динамічної, забезпеченої сучасними матеріальними і технічними засобами спеціальної служби, здатної ефективно захищати державний суверенітет, конституційний лад і територіальну цілісність України та вимагає забезпечити розвиток спроможності технічної розвідки, кіберрозвідки, електронного перехоплення і моніторингу телекомунікацій, удосконалити інформаційно-аналітичну діяльність і обробку відкритих джерел інформації.

Враховуючи вищевикладене, наразі існує нагальна потреба у скоординованій, злагодженій роботі влади та правоохоронних органів, Служби безпеки України тощо, підвищенні оперативності реагування на небезпечні ситуації. При цьому нові засоби та методи гарантування безпеки в районі мають обов’язково відповідати основним вимогам сьогодення – забезпеченню надійності, стійкості та безперебійності роботи в цілодобовому режимі.

 

ІІІ. ВИЗНАЧЕННЯ МЕТИ ПРОГРАМИ

 

Метою Програми є:

- забезпечення ефективної реалізації державної політики у пріоритетному напрямі розвитку держави, зокрема, у сфері профілактики правопорушень шляхом здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов вчинення протиправних діянь;

- налагодження дієвої співпраці співробітників СБ України з іншими правоохоронними органами, органами державної влади та місцевого самоврядування, громадськими формуваннями та трудовими колективами міста щодо забезпечення державної безпеки, реагуванні і попередженні злочинів терористичного характеру;

- посилення безпеки та захисту життя і здоров’я громадян, захисту важливих об’єктів міста та комунального майна;

- попередження, виявлення та документування злочинів терористичного характеру;

- дотримання режиму законності та правопорядку, забезпечення здійснення заходів щодо профілактики правопорушень, протидії злочинності та усунення причин і умов, що спричинили вчинення протиправних дій, підвищення рівня розкриття правопорушень віднесених до компетенції органів державної безпеки;

- підвищення готовності органів влади до реалізації завдань із запобігання та припинення можливих терористичних проявів на території міста;

- створення належних умов для ефективної діяльності правоохоронних органів,  що  діють  на  території  Василівської сільської територіальної  громади;

- захист економічних інтересів держави, сприяння стабільному соціально-економічному розвитку міста, покращення інвестиційного клімату.

 

ІV. ОБҐРУНТУВАННЯ ШЛЯХІВ І ЗАСОБІВ РОЗВ'ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ, ОБСЯГІВ ТА ДЖЕРЕЛ ФІНАНСУВАННЯ; СТРОКИ ТА ЕТАПИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

4.1. Програма націлена на досягнення максимального ефекту в забезпеченні національної безпеки, боротьби з тероризмом та забезпечення безпеки мешканців та району, що, у свою чергу, потребує впровадження нових підходів в організації взаємодії між Службою безпеки України, іншими правоохоронними органами та органами місцевого самоврядування.

4.2. Організація діяльності з підвищення рівня національної безпеки та антитерористичної діяльності забезпечуватиметься за умови реалізації наступних програмних заходів:

 - сприяння діяльності та створення належних умов для реалізації органами державної безпеки повноважень у сфері забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів мешканців Болградського  району Одеської області;

-  організація забезпечення профілактики правопорушень;

- підвищення рівня матеріально-технічного забезпечення профілактики правопорушень та підвищення ефективності оперативно-розшукових заходів;

- запобігання та припинення можливих терористичних проявів на території громади, вжиття превентивних заходів, спрямованих на посилення захисту життя і здоров’я людей, громадської безпеки, охорони особливо важливих об'єктів та недопущення проявів тероризму в регіоні;

- запобігання та протидія  корупції;

- підвищення ефективного виконання функціональних обов’язків співробітниками Управління Служби безпеки України у межах Болградського  району щодо недопущення підриву конституційних засад державного устрою України, протидії злочинності та корупції, проявам сепаратизму та тероризму, організації діяльності з охорони громадського порядку, попередження вчинення кримінальних правопорушень.

4.3. Заходи з реалізації Програми передбачається фінансувати за рахунок бюджетних коштів Василівської сільської територіальної громади в межах наявного фінансового ресурсу.

4.4. Виконання Програми розраховано на період 2024-2025 роки.

4.5. Ресурсне забезпечення Програми наведено у додатку 1 до Програми.

4.6. Реалізація Програми сприятиме:

- своєчасному виявленню та усуненню причин і умов, що сприяють вчиненню терористичних актів на території громади; вдосконаленню інформаційної взаємодії та міжвідомчої професійної підготовки особового складу, підвищенню їх готовності до проведення антитерористичних заходів на території громади, унеможливленню вчинення терористичних актів;

- зниженню злочинності в регіоні, негайному реагуванню на повідомлення про правопорушення пов’язані із терористичною загрозою;

- попередженню можливих фактів терористичних проявів та підтриманню належного рівня готовності;

- створенню більш якісного матеріально-технічного забезпечення сил і засобів регіональних структур Управління Служби безпеки України в Одеській області;

- формуванню негативного ставлення громадян до проявів корупції та забезпеченню участі громадськості у протидії корупції.

4.7. Встановити, що на кінець бюджетного періоду залишки коштів субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів зберігаються на рахунках виконавців Програми, відкритих в органах Державної казначейської служби України, для здійснення видатків у наступному бюджетному періоді з урахуванням їх цільового призначення.

 

V. НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОГРАМИ

        

5.1. Напрямами діяльності Програми є:

- запобігання та припинення можливих терористичних проявів на території громади, вжиття превентивних заходів, спрямованих на посилення захисту життя і здоров'я людей, громадської безпеки, охорони особливо важливих об'єктів та недопущення проявів тероризму у регіоні;

- забезпечення належних умов ефективного виконання функціональних обов’язків співробітниками органів СБ України у межах Василівської сільської територіальної громади Болградського  району Одеської області;

Напрями діяльності наведено у додатку 2 до Програми.

 

VІ. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ТА ЕФЕКТИВНІСТЬ ПРОГРАМИ

 

6.1. Передбачається, що реалізація Програми надасть можливість:

- запобігти виникненню умов, що сприяють вчиненню злочинів, удосконалити методи боротьби з тероризмом, контрабандою, організованою злочинною діяльністю та корупцією, забезпечити захист конституційних прав та свобод людини, провести правову та виховну роботу з населенням, посилити координацію дій правоохоронних органів з органами виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

  • підвищити ефективність та оперативність роботи співробітників відділу в м. Ізмаїлі Управління СБ України в Одеській області з реагування на заяви і повідомлення громадян про злочини, розшуку і затримання злочинців у найкоротший термін;
  • забезпечити на високому рівні громадський порядок та безпеку;
  • підвищити рівень довіри населення громади до органів державної безпеки та органів місцевого самоврядування регіону;

- знизити загальний рівень загроз інтересам держави, зменшити вплив її організованих форм на економіку за рахунок створення належних умов для ефективного виконання службових обов’язків працівниками відділу.

 

 

 

 

 

VІI. КООРДИНАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ

ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

7.1. Координацію та контроль за виконанням заходів Програми здійснює Василівська сільська територіальна громада Болградського району Одеської області.

7.2. Організація виконання завдань Програми покладається на Управління Служби безпеки України в Одеській області (відділ в м. Ізмаїлі Управління).

7.3. Контроль за виконанням Програми безпосередньо здійснює постійна комісія Василівської сільської територіальної громади з питань законності, правопорядку, захисту прав громадян та регуляторної політики.

7.4. Відповідальні за виконання заходів Програми щоквартально до 15 числа місяця, наступного за звітним кварталом, надають звіт постійній бюджетній комісії Василівської сільської територіальної громади  про виконання заходів, зазначаючи при цьому:

  • обсяг використаних коштів;
  • напрями спрямування та використання коштів;
  • ефективність використання коштів, відповідність їх цільовому призначенню;
  • досягнуті результати від використання коштів відповідного підрозділу згідно з функціональними повноваженнями.

7.5. Відповідальні виконавці заходів Програми до 15 січня щорічно інформують фінансово-господарське управління Василівської сільської територіальної громади  про стан виконання її заходів та надають фінансовий звіт.

7.6. Після закінчення встановленого строку виконання Програми, не пізніше ніж у двомісячний строк, відповідальний виконавець Програми складає підсумковий звіт про результати її виконання та подає його на розгляд Василівської сільської територіальної громади разом із пояснювальною запискою.

 

 

 

 

 

 

 

 

к 1
       

 

Додаток №1

 

 

Ресурсне забезпечення

програми зміцнення законності, безпеки та порядку на території

Василівської об’єднаної територіальної громади Болградського  району Одеської області

«Безпечна Василівська сільська територіальна громада» на 2024-2025 роки


                                                                                                                                                    

Джерела фінансування, яке пропонується залучити на виконання Програми

Рік виконання Програми

Усього витрат на виконання Програми

(грн)

2024 рік

2025 рік

Усього,

у тому числі:

100 000,00

100 000,00

200 000,00

Бюджет Василівської сільської територіальної громади

100 000,00

100 000,00

200 000,00

 

 

 

 

 

                                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

 

Напрями діяльності та заходів програми зміцнення законності, безпеки та порядку

 на території Василівської об’єднаної територіальної громади Болградського  району Одеської області

«Безпечна Василівська сільська територіальна громада» на 2024 - 2025 роки

 

 

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовані  обсяги фінансування,  тис. грн.

Очікуваний результат

2024 р.

2025 р.

1.

Запобігання та припинення можливих терористичних проявів на території області, вжиття превентивних заходів, спрямованих на посилення захисту життя і здоров'я людей, громадської безпеки, охорони особливо важливих об'єктів та недопущення проявів тероризму у регіоні

Створення належних умов служби співробітників відділу Управління при виконанні покладених завдань у сфері протидії злочинності та забезпечення громадського порядку, шляхом придбання    легкового автомобілю спеціального призначення (за рахунок співфінансування з іншими ОТГ Ізмаїльського та Болградського районів)

2024-2025  роки

Відділ в

м. Ізмаїлі Управління

Бюджет громади

100,0

(капітальні

видатки)

100,0

(капітальні

видатки)

Оновлення матеріально-технічної бази та підвищення рівня ефективності діяльності Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Разом

100,0

100,0

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь