Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

#безбарєрність

Дата: 26.03.2024 10:01
Кількість переглядів: 58

#безбарєрність

🧔 Уламок ворожого снаряду поцілив Володимиру нижче коліна. 32-річний водій пішов на фронт одразу після повномасштабного вторгнення. Боронив Чорнобиль, воював у Харківській області. А після поранення повернувся у крихітне село Мала Чернігівка, що на Житомирщині.

Від села до найближчого обласного центру зі шпиталем більше 150 кілометрів. Тож Володимир навіть уявити не міг, що відновлюватиметься майже вдома – у місті Овруч, що усього в 20 хвилинах їзди. Адже нещодавно зусиллями спільноти «Бізнес без бар’єрів» у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я – ініціативи першої леді Олена Зеленська, там з’явився мобільний реабілітаційний модуль.

🏠 Безбар’єрний простір, сучасне обладнання, підтримка мультидисциплінарної команди лікарів – і тільки за перший місяць від старту проєкту фізичне та психологічне відновлення отримали 40 ветеранів. Хоча звернень було значно більше – адже фахівці модуля надають підтримку і цивільному населенню.

📌 Про що йдеться? Не тільки про психологічну допомогу чи групову терапію, а й про соціальний захист. Залучення департаментів для опікування пораненими та їхніми родинами, юридичний супровід, консультації з питань працевлаштування у команді з місцевим центром зайнятості. Це все не плани – це підсумки першого місяця роботи модуля.

🦿 Звісно, осторонь не лишилися основні напрями допомоги: супровід протезування та постанова ходи на протезах, фізична реабілітація, відновлення мовлення, ерготерапія. А ще відповідні простори надають послуги безкоштовно та інтегруються у місцеву систему охорони здоров’я – це особливо важливо для довготривалої реабілітації, коли гострий період лікування вже минув.

На сьогоднішній день виробничі можливості соціальної франшизи складають 40 реабілітаційних просторів на рік. А щоб збудувати та запустити в роботу один такий модуль потрібно усього 1-2 місяці.

🏥 Масштабування проєкту у межах всієї країни – це не тільки допомога мешканцям віддалених громад, а й справжній порятунок для деокупованих територій, на яких зруйнована майже вся медична інфраструктура. Адже кожен і кожна повинні мати можливість відновитися та повернутися до повноцінного життя.

ℹ️ Проєкт зі встановлення мобільного реабілітаційного модуля в Овручі Житомирської області став можливим завдяки підтримці учасників спільноти «Бізнес без бар’єрів» – компанії Visa і Ощадбанк, та за сприяння Житомирська ОДА. Реалізація проєкту відбувається у партнерстві Mindy Mindyfoundation та Координаційний центр КМУ / Mental Health UA і Безбар’єрність у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я – ініціативи першої леді Олени Зеленської.

#bezbariernist#безбарєрність#barrierfree

#бізнесбезбарєрів

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь