Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ТЕБ ТА НС ВІДБУЛОСЬВ БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

Дата: 28.03.2024 14:17
Кількість переглядів: 35

ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ТЕБ ТА НС ВІДБУЛОСЬВ БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

Сьогодні в Болградській районній державній (військовій) адміністрації відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій  райдержадміністрації, яке пройшло під головуванням голови Болградської РВА Михайла Шарафаненка, за участю заступника, керівників структурних підрозділів Болградської РВА, представників ДСНС, поліції, Держпродспоживслужби та представників громад Болградського району.

На початку засідання начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Болградської РВА Сергій Забуга доповів про забезпечення безпечного відпочинку людей на водних об’єктах Болградського району.  За результатами доповіді міським, селищним, сільським головам рад району було рекомендовано організувати спільні рейди на водосховищах та ставках району, які не пристосовані для купання, із залученням представників Болградського РУ ГУ ДСНС України у Одеській області та представників поліції, результати проведеної роботи широко висвітлювати у засобах масової інформації.

Про вжиття заходів щодо покращення стану укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту і створення належних умов для перебування у них людей доповів начальник Болградського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Борис Міхальчан.  Було зазначено, що на території Болградського району  функціонують 135 захисних споруд цивільного захисту, з них  27 протирадіаційних укриттів та 108 найпростіших укриттів. Згідно  розрахунків в захисних спорудах цивільного захисту зможуть укритись, близько 27 тис.352  осіб. Протягом I кварталу 2024 року, були обстежені 135 споруд цивільного захисту. Обстеженням встановлено, що з 27 протирадіаційних укриттів — 17 готові, 2  обмежено готові, та 8 — не готові. З 108 найпростіших укриттів одне укриття не рекомендовано для використанням за призначенням, а саме – опорний заклад Бородінський ліцей з дошкільним відділенням, початковою школою та гімназією.

Комісією було рекомендовано головам міських, селищних, сільських рад забезпечити виконання заходів щодо нарощування захисних споруд цивільного захисту з метою забезпечення 100% укриття населення  та подальшого покращення стану готовності об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту із включенням відповідних заходів до місцевих програм, планів заходів у сфері цивільного захисту на рівні громад.

З покращенням стану забезпечення техногенної та пожежної безпеки в житловій сфері, на об’єктах суб’єктів господарювання та державних органів в весняно-літній пожежонебезпечний період 2024 року ознайомив присутніх начальник Болградського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Борис Міхальчан. На території Болградського району протягом 3 місяців 2024 року виникло 37 пожеж, ( 22 за аналогічний період 2023 року). У житловому секторі в Болградському районі за звітній період виникло 15 пожеж (5 за аналогічний період 2023 року) в наслідок дій вогню та високих температур загинуло 1 людина (0 за аналогічний період 2023 року). Матеріальні збитки в наслідок пожеж на об’єктах житлового сектору становлять 8 409.628 грн.
(4 582,288 за аналогічний період 2023 року). Насторожує той факт, що переважна більшість пожеж виникає в пожежонебезпечний весняно-літній період. У більшості випадків причинам пожеж є нехтування населенням елементарних вимог пожежної безпеки,  а в ряді випадків незадовільне ставлення суб’єктів господарювання до виконання норм та правил пожежної безпеки.

У зв’язку з цим міським, селищним та сільським головам району рекомендовано забезпечити виконання заходів із забезпечення пожежної безпеки в житловому секторі, на об’єктах суб’єктів господарювання та державних органів в весняно-літній пожежонебезпечний період 2024 рок та провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань пожежної безпеки серед населення.

У завершенні засідання комісії присутні розглянули питання здійснення заходів з впровадження, модернізації та створення місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення (МАСЦО) в Болградському районі. Проінформував  присутніх  начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Болградської РВА Сергій Забуга.

За результатами доповіді та з урахуванням її обговорення міським, селищним, сільськім головам району рекомендовано розпочати роботу щодо впровадження, модернізації та створення місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення в населених пунктах громад району.

За результатами засідання  комісією надані відповідні доручення головам міських, селищних та сільських рад району, керівникам структурних підрозділів Болградської РВА та територіальним органам виконавчої влади району.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь