Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Програма профілактики злочинності «Безпечна громада» на 2022-2024 роки

Дата: 27.03.2024 13:04
Кількість переглядів: 14

 

                                                          ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Василівської сільської ради

                                                   від 14.07.2022 року № 679                                                    «Про                                    затвердження                                                                            Програми профілактика

«Про затвердження  Програми профілактики злочинності «Безпечна громада» на 2022-2024 роки

                                                                                                  (у новій редакції рішення сесії                                                                                                           Василівської сільської ради                                                                                                                           від 27.03.2024 року № 1166)

 

Паспорт

Програми профілактики злочинності «Безпечна громада»

на 2022-2024 роки

 

  1. Ініціатор розроблення Програми (замовник): Болградський районний відділ поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області
  2. Розробник програми: Болградський  районний відділ поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області
  3. Співрозробник Програми: Василівська сільська рада
  4. Термін реалізації програми: 2022-2024 роки
  5. Етапи фінансування програми: щорічно.
  6. Обсяги фінансування програми: 650,0 тис. грн.

 

Рік

Обсяги фінансування

Всього (тис.грн.)

в т.ч. за джерелами фінансування

Сільський бюджет (тис.грн.)

Інші джерела

 (тис.грн.)

2022-2024

650,0

650,0

-

в т.ч.

 

 

-

2022

100,0

100,0

-

2023

50,0

50,0

-

2024

500,0

500,0

-

  1. Очікуваними результатами виконання програми є:
  • зниження рівня злочинності,
  • ослаблення суспільної напруги, виконаної її впливом;
  • зменшення впливу організованої злочинності на економічну та політичну сфери

       суспільства;

  • поліпшення захисту правоохоронними органами прав, свобод і власності громадян;
  • створення безпечних умов життя в державі;
  • мінімізація злочинного впливу на молодь та підлітків;
  • усунення причин і умов, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність;
  • підтримання правопорядку та безпеки громадян на максимально високому рівні,
  • зміцнення кадрового потенціалу правоохоронних і контролюючих органів.
  1. Термін проведення звітності: щорічно.

 

 

 

Керівник Програми                                 ____________________    Ганна ІВАНОВА

 

 

Програма профілактики злочинності «Безпечна громада»

на 2022-2024 роки

 

Загальна частина

Комплексна Програма профілактики злочинності «Безпечна громада» на 2022-2024 роки – це комплекс організаційно-правових заходів місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів громади, спрямованих на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю, тому числі її організованими формами, корупцією, попередження дорожнього травматизму та запобігання загибелі людей в дорожньо-транспортних пригодах, зміцнення матеріально-технічної бази правоохоронних органів.

 

Мета Програми

Метою програми є підвищення ефективності роботи правоохоронних органів, забезпечення активності наступальної протидії злочинності, посилення профілактичної роботи місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування щодо усунення факторів, що негативно впливають на стан правопорядку в Василівської територіальної громади, об’єднання їх зусиль та зусиль громадськості для забезпечення законності і правопорядку в  територіальній громаді на основі чітко визначених пріоритетів.

 

Основними завданнями Програми є:

  • зниження рівня злочинності, послаблення соціальної напруги, викликаної її впливом;
  • поліпшення захисту правоохоронними органами прав, свобод і власності громади, створення безпечних умов життя в громаді;
  • підтримання публічного порядку та безпеки громади на максимально високому рівні;
  • мінімізація злочинного впливу на молодь та підлітків, усунення причин і умов, що сприяють втягуванню їх у протиправну діяльність;
  • зростання професіоналізму працівників поліції, підвищення ефективності роботи, зростання авторитету та довіри населення до поліції
  • зменшення корупційних проявів, створення прозорої системи прийняття управлінських рішень;
  • підвищення результативності роботи Болградського районного відділу поліції з профілактики правопорушень, розкриття кримінальних проявів та підтримання належного правопорядку в громаді;
  • змінити кадровий потенціал та авторитет поліції, яка працює у громаді;
  • більш широко залучити населення до участі в роботі громадських формувань з охорони громадського порядку;
  • забезпечити життєво важливі інтереси населення, об’єктів, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності;
  • інформаційне забезпечення державних органів, органів місцевого самоврядування, організацій і населення з питань забезпечення охорони громадського порядку;
  • досягнення належного рівня фінансового і матеріально-технічного забезпечення Болградського районний відділу поліції.

Відповідно до Закону України «Про поліцію» фінансування і матеріально-технічне забезпечення поліції здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, а також джерел не заборонених законом.

Аналіз стану забезпечення Болградського районного відділу поліції і умов праці свідчить, що обсяги фінансування не відповідають їх дійсними потребам, фінансування проводиться тільки на грошове забезпечення особового складу та витрати на енергоносії.

Програма профілактики злочинності «Безпечна громада» розроблена з метою удосконалення роботи всіх зацікавлених державних і правоохоронних органів щодо профілактики правопорушень, попередження злочинів, активного залучення до співпраці інспекторів поліції та сил громадськості, на створення належних умов для діяльності поліції, його організаційне та матеріально-технічне забезпечення і передбачає наступні заходи:

 

Організаційне забезпечення профілактики злочинності

Розглядати питання організаційного, матеріального забезпечення виконання заходів із профілактики злочинності органами виконавчої влади та місцевого самоврядування у взаємодії з правоохоронними органами району на сесіях Василівської сільської ради.

 Забезпечити гласність правоохоронної діяльності спрямованої на попередження злочинності. Здійснювати підготовку матеріалів спрямованої для газет, телебачення, у тому числі, розміщувати таку інформацію на власних сторінках у мережі Інтернет, проводити зустрічі, прес-конференції, надавати необхідну допомогу у висвітленні роботи працівників відділення поліції.

Вивчити громадську думку мешканців Василівської сільської ради про роботу правоохоронних органів щодо боротьби зі злочинністю. Для цього проводити анкетування, опитування громадян.

Систематично аналізувати стан правопорядку на території Василівської громади. З врахуванням факторів, які негативно впливають на стан правопорядку, розробити комплексні плани заходів щодо запобігання злочинності.

 

Заходи з охорони публічного порядку та безпеки

Для підвищення якості забезпечення публічної безпеки та роботи нарядів груп реагування патрульної поліції:

  • забезпечити додаткове встановлення камер відеоспостереження;
  • забезпечити паливно-мастильними матеріалами для належної роботи службового автотранспорту та проведення спеціальних профілактичних рейдів.

Для оперативного реагування на злочини, які скоються у глобальній мережі Інтернет, та проведення профілактичної роботи з їх попередження, забезпечити підрозділи поліції оргтехнікою (комп’ютерною) та витратними матеріалами до неї.

Для оперативного реагування на злочини пов’язані з незаконною порубкою лісу забезпечити наряди груп реагування патрульної поліції паливно-мастильними матеріалами та автозапчастинами до службових автомобілів.

Для поліпшення роботи з прийому громадян забезпечувати інспекторів поліції, поліцейських за рахунок коштів місцевих бюджетів облаштувати поліцейські станції меблевим інвентарем (стільці та столи, шафи для одягу та паперів, сейфи для зберігання документації).

Відповідно до Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» спільно з органами місцевої виконавчої влади вживати заходів щодо розширення мережі громадських формувань охорони правопорядку. Запропонувати диференційовану систему матеріального заохочення членів громадських формувань.

На базі Болградського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області проводити навчання членів громадських формувань та громадських помічників інспекторів поліції за розробленою тематикою з правової та спеціальної підготовки, прийняття заліків. Забезпечити видачу кожному члену громадського формування сертифіката про проходження підготовки.

 

Захист життя, здоров’я, честі і гідності особи, її майна від злочинних посягань

Для профілактики правопорушень забезпечити встановлення камер відеоспостереження у навчальних закладах Василівської громади.

 

Запобігання поширенню наркоманії

Проводити відпрацювання розважальних закладів і місць масового відпочинку молоді (барів, кафе, дискотек, нічних клубів тощо) для недопущення розповсюдження в них наркотичних засобів.

Проводити в навчальних закладах оперативно-профілактичні заходи, у т.ч. інформаційно-освітнього характеру, для запобігання проникненню до них наркотичних засобів і психотропних речовин, поширення їх серед учнів.

                                                                                                                 

 

Заходи, спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху

Для проведення належного моніторингу транспорту потоків встановити камери відеоспостереження, обладнати їх додаткової системою, яка б дозволила фіксувати порушення Правил дорожнього руху.

Для попередження дорожньо-транспортних пригод на території громади, особливо з важкими наслідками, вирішити питання освітлення доріг Василівської громади та встановлення додаткових обмежувальних знаків.

                                                                                                                 

 

Фінансове забезпечення програми

 

Забезпечення виконання цієї програми здійснюється в межах видатків, передбачених в бюджеті Василівської сільської ради, шляхом передачі субвенції до іншого бюджету.

Обсяг фінансування Програми з бюджету визначається виходячи з конкретних завдань та наявних коштів і може уточнюватися під час формування проекту бюджету Василівської сільської ради на відповідні роки з урахуванням можливостей дохідної частини бюджету.

 

 

 

Секретар сільської  ради                                                            Ганна ІВАНОВА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь