Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

САНІТАРНО-ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 10.04.2024 12:01
Кількість переглядів: 14

САНІТАРНО-ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

 

За даними моніторингу в області триває тенденція до зниження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). На звітному тижні інтенсивний показник становив 286,84 на 100 тисяч населення та був нижче епідемічного порогу (532,05) на 46,1%, що розцінюється як низький рівень інтенсивності епідемічного процесу. В Болградському районі інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ складав 323,0 на 100 000 та був вищій за середньообласний показник на 12,6%.

У порівнянні з минулим тижнем загальний рівень захворюваності знизився на 10,3% (475 випадків проти 524), у тому числі серед дитячого населення – на 9,7% (307 проти 336), серед дорослих – на 10,6% (168 проти 188). У загальній структурі захворюваності основну питому вагу займали діти (64,6%), а серед них переважали діти раннього віку 5-14 років (67,4%).

Рівень госпіталізації хворих на ГРВІ знизився на 20% (28 проти 35). Госпіталізація дітей та дорослих на цьому тижні становила 50% проти 50%.

Що стосується адміністративних територій, то зниження захворюваності відбулось в Тарутинський громаді – в 4 рази, Арцизький громаді – на 21,1%, Василівський громаді – на 33,3%. Зростання відбувалось в Криничненський, Кубейський, Теплицький та Бородинський громадах.

За результатами моніторингу вірусологічних досліджень біоматеріалу від хворих з підозрою на грип та ГРВІ, спостерігалась циркуляція вірусів грипу А, В та вірусів не грипозної етіології (аденовірус, метапневмовірус, RS-вірус).

Захворюваність на гострі кишкові інфекції, порівняно з попереднім тижнем, знизилась на 42,8% (4 проти 7) за рахунок дитячого населення, де зниження вдвічі , серед дорослих практично на рівні.

Вірусний гепатит, повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками – вітряна віспа, скарлатина.

Вакцинокеровані інфекції не реєструвались зовсім (дифтерія, краснуха, правець, кашлюк, кір).

На звітному тижні зареєстровано 2 випадки підозри на кір в Одеському районі.

Всього з початку року в області зареєстровано 36 випадків підозри на кір, з них у 6-ти хворих діагноз підтверджено лабораторно, у т.ч. 5 дітей (Одеський район – 4, у т.ч. м.Одеса – 3, Ізмаїльський та Березівський – по одному випадку). Із захворілих щеплені згідно з віком 4 особи, двоє – не щеплені.

За даними моніторингу за минулий тиждень зареєстровано 6 укусів людей тваринами, з них у дитини – 1.

З початку року в області зареєстровано 88 лабораторно підтверджених випадків сказу серед тварин, з них 8 (9%) – серед домашніх тварин, 80 (91%) – дикі (лисиці, шакали, дикі коти). Найбільша кількість випадків зареєстрована у Подільському (23 випадки), Болградському (18), Одеському (13), Б-Дністровському та Ізмаїльському (по 11), Березівському (10), Роздільнянському (3) районах.

Радіаційний фон залишався на рівні багаторічних спостережень і не перевищував гранично допустимі показники.

Санітарно-епідемічна ситуація залишається на контролі.

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”

 

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь