Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В ОДЕСІ ВІДКРИТО ЦЕНТР ЖИТТЄСТІЙКОСТІ – ІНКЛЮЗИВНИЙ ПРОСТІР ДЛЯ ВПО ТА МІСЦЕВИХ МЕШКАНЦІВ

Дата: 22.05.2024 13:03
Кількість переглядів: 79

В ОДЕСІ ВІДКРИТО ЦЕНТР ЖИТТЄСТІЙКОСТІ – ІНКЛЮЗИВНИЙ ПРОСТІР ДЛЯ ВПО ТА МІСЦЕВИХ МЕШКАНЦІВ

Це проєкт Міністерства соціальної політики, що є складовою великої Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” Першої леді Олени Зеленської, адже під час війни багато хто потребує покращення психоемоційного та соціального стану.

— Зараз всі зранені і дуже важливо знаходити сили для зцілення ран війни. Такий проєкт зможе підтримати та допомогти тим, хто цього потребує, — зауважив директор нашого фонду отець Василь Колодчин.

На урочистому відкритті заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов наголосив, що має надію на збільшення кількості таких центрів в обпасті, і заступниця Одеського міського голови Світлана Бедрега, зауважила, що всім необхідно дбати про своє ментальне здоров’я, адже навіть поганий сон через тривоги і обстріли може впливати на емоційний, а разом з тим і фізичний стан.

Також на відкритті були присутні начальниця Головного управління Національної соціальної сервісної служби в Одеській області Лілія Коваленко, директорка Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА Тетяна Дементьєва, керівник Одеського обласного відділення фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій Кольцов, директорка Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради Олена Китайська, директорка центру соціальних служб Одеської міської ради Юлія Гайдаржи, представники Одеського міського центру зайнятості.

У Центрі життєстійкості можна отримати безкоштовні консультації психологів та фахівців соціальної роботи. Крім первинного скринінгу потреб з подальшим направленням до необхідних фахівців, тут проходять групові заняття, тренінги та увесь спектр послуг з психосоціальної підтримки.

За потреби, у Центрах життєстійкості можуть бути додатково організовані ряд інших послуг: первинна правнича підтримка, консультацій щодо питань зайнятості, супровід ветеранів та інше.

Також з початку травня тут відбувається координація волонтерських активностей — оперативне реагування на ті потреби, які виникатимуть у громаді, та акумуляція волонтерського потенціалу навколо цих потреб та організація активностей та занять для дітей, навчання батьків, проведення заходів для родин. Тут діє кімната для дітей, тому батьки можуть відвідувати фахівців і не турбуватися через те, що треба шукати з ким залишити малюка.

В Одеській територіальній громаді проєкт реалізується Благодійним Фондом «Карітас Одеса УГКЦ» у тісній співпраці з Одеської міською радою. Програма життєстійкості є експериментальним проєктом і реалізується Міністерством соціальної політики України з 1 січня 2024 року. Наразі до неї приєдналися 153 громади. Ще близько 50 громад Міністерство планує долучити до кінця року.

Міжнародними партнерами проєкту є фонди ЮНІСЕФ та ВООЗ, які організовують навчання для команд спеціалістів.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь