Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнської програми ментального здоров’я

05 Березня, 2024 р., 09:45
ТЕТЯНА ЛОМАКІНА: СТВОРЕННЯ БЕЗБАРЄʼРНОГО СУСПІЛЬСТВА- ЦЕ СПІЛЬНІ ЗУСИЛЛЯ КОЖНОГО З НАС Це коли дизайнер робить проєкт дитячого центру, щоб туди було зручно зайти батькам з дитячими візочками, коли архітектор планує реконструкцію приміщення для ЦНАПу з урахуванням вимог доступності, коли маркетолог зображає на рекламних матеріалах різних людей, а лікар знає, як спілкуватися з пораненими військовими так, щоб вони не відчували себе якимись іншими.
01 Березня, 2024 р., 09:16
ПАМʼЯТАЄМО, ЩО ВИ ЛЮБИТЕ ВПРАВИ НА УСВІДОМЛЕНІСТЬ (АБО Ж МАЙНДФУЛНЕС) Це справді класний інструмент боротьби зі стресом і тривожністю — водночас приємний і доступний, де б ми не були. Головне — зосередитися на моменті «тут і зараз» та залучити якомога більше органів чуття.
19 Лютого, 2024 р., 10:32
ПАМ’ЯТАЙМО, ЩО БАТЬКИ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ НЕ ПОТРЕБУЮТЬ ОСОБЛИВОГО СТАВЛЕННЯ ЧИ СПЕЦИФІЧНОГО СПІЛКУВАННЯ Вони такі ж батьки, як усі інші.
12 Лютого, 2024 р., 10:19
  ЩОЙНО СТАЄ ВІДОМО ПРО ПОСТРАЖДАЛИХ ЧЕРЕЗ ВОРОЖІ ОБСТРІЛИ, НА ДОПОМОГУ ПОСПІШАЮТЬ РЯТУВАЛЬНИКИ, МЕДИКИ, А ТАКОЖ ПСИХОЛОГИ, ГОТОВІ НАДАТИ ДОПОМОГУ ТИМ, ХТО ЗАЗНАВ ГОСТРОЇ РЕАКЦІЇ НА СТРЕС   Якщо ви прагнете допомогти постраждалому і бачите поруч спеціаліста — кличте на допомогу. Якщо ж саме в цю мить психолога поруч немає, а людина впадає в ступор, плаче, тремтить чи втрачає самоконтроль — знадобляться базові знання першої психологічної допомоги.
07 Лютого, 2024 р., 13:50
  Вправи, що допоможуть заснути   У складні для психіки періоди сон переходить у так звану «стадію очікування» — ми наче спимо, але готові будь-якої миті бігти до укриття. Сон — основа ментального здоров’я. Без нього нам ніяк, тож навіть зараз потрібно робити все можливе, щоб засинати раніше і спати потрібну кількість годин.
05 Лютого, 2024 р., 15:43
МІНСОЦПОЛІТИКИ ЗАПРОШУЄ ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ ЗАПРОВАДИТИ ПОСЛУГУ З ФОРМУВАННЯ ЖИТТЄСТІЙКОСТІ ДЛЯ СВОЇХ МЕШКАНЦІВ   З 1 до 13 лютого проходитиме відбір громад у пілотний проєкт Міністерства соціальної політики. У його рамках кожна територіальна громада України, яка подається і проходить відбір, може запустити нову соціальну послугу.
05 Лютого, 2024 р., 10:23
  «МІЙ ЧОЛОВІК НА ВІЙНІ»: 5 ПОРАД ЖІНКАМ, ЯК ПІДТРИМУВАТИ ОДНЕ ОДНОГО   Війна розлучила багато пар: чоловіки зараз на фронті і щодня ризикують життям, захищаючи батьківщину, жінки залишилися в тилу, хвилюючись, а також самотужки тягнуть на собі побут, виховання дітей тощо. Обом несолодко. Обидва потребують підтримки і мають підтримувати одне одного.
29 Січня, 2024 р., 19:44
ЩО РОБИТИ, КОЛИ ЧЕРЕЗ ХРОНІЧНУ ВТОМУ, НІЧНІ РАКЕТНІ АТАКИ НІЯК НЕ ВДАЄТЬСЯ ВИСПАТИСЯ? Є КІЛЬКА ПРОСТИХ, АЛЕ ДІЄВИХ ТЕХНІК    «Як діяти, якщо ви 3-4 дні погано спите? По-перше, не хапатися за голову і не думати, що все пропало. Це нормальна фізіологічна реакція на світ, у якому ми зараз живемо. По-друге, налагодити режим сну та бадьорості. Звісно, коли о третій ночі починає гудіти тривога, це не дуже вдається. Але до цього моменту теж є час відпочити, якщо засинати хоча б до півночі. І намагайтеся лягати спати в один і той самий час. Так, є жайворонки, є сови, люди різні, але нашим хронобіологічним механізмам дуже важко підлаштовуватися, коли сьогодні ви засинаєте о 22:00, а завтра о 2:00. Ось цього треба уникати», – зазначила у прямому ефірі на сторінці ГО Безбар’єрність та Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Маріанна Маркова, докторка медичних наук, професорка, завідувачка кафедри сексології, психотерапії та медичної психології Харківського національного медичного університету.
26 Січня, 2024 р., 09:48
МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я Є НЕВІД’ЄМНИМ ВІД ФІЗИЧНОГО   Тож наразі тисячі українських медиків первинної ланки, зокрема й сімейні лікарі, проходять навчання за програмою ВООЗ mhGAP.
18 Січня, 2024 р., 16:35
ТИ ЯК Ментально здорова людина:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь