Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнської програми ментального здоров’я

01 Березня, 2024 р., 09:16
ПАМʼЯТАЄМО, ЩО ВИ ЛЮБИТЕ ВПРАВИ НА УСВІДОМЛЕНІСТЬ (АБО Ж МАЙНДФУЛНЕС) Це справді класний інструмент боротьби зі стресом і тривожністю — водночас приємний і доступний, де б ми не були. Головне — зосередитися на моменті «тут і зараз» та залучити якомога більше органів чуття.
19 Лютого, 2024 р., 10:32
ПАМ’ЯТАЙМО, ЩО БАТЬКИ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ НЕ ПОТРЕБУЮТЬ ОСОБЛИВОГО СТАВЛЕННЯ ЧИ СПЕЦИФІЧНОГО СПІЛКУВАННЯ Вони такі ж батьки, як усі інші.
12 Лютого, 2024 р., 10:19
  ЩОЙНО СТАЄ ВІДОМО ПРО ПОСТРАЖДАЛИХ ЧЕРЕЗ ВОРОЖІ ОБСТРІЛИ, НА ДОПОМОГУ ПОСПІШАЮТЬ РЯТУВАЛЬНИКИ, МЕДИКИ, А ТАКОЖ ПСИХОЛОГИ, ГОТОВІ НАДАТИ ДОПОМОГУ ТИМ, ХТО ЗАЗНАВ ГОСТРОЇ РЕАКЦІЇ НА СТРЕС   Якщо ви прагнете допомогти постраждалому і бачите поруч спеціаліста — кличте на допомогу. Якщо ж саме в цю мить психолога поруч немає, а людина впадає в ступор, плаче, тремтить чи втрачає самоконтроль — знадобляться базові знання першої психологічної допомоги.
07 Лютого, 2024 р., 13:50
  Вправи, що допоможуть заснути   У складні для психіки періоди сон переходить у так звану «стадію очікування» — ми наче спимо, але готові будь-якої миті бігти до укриття. Сон — основа ментального здоров’я. Без нього нам ніяк, тож навіть зараз потрібно робити все можливе, щоб засинати раніше і спати потрібну кількість годин.
05 Лютого, 2024 р., 15:43
МІНСОЦПОЛІТИКИ ЗАПРОШУЄ ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ ЗАПРОВАДИТИ ПОСЛУГУ З ФОРМУВАННЯ ЖИТТЄСТІЙКОСТІ ДЛЯ СВОЇХ МЕШКАНЦІВ   З 1 до 13 лютого проходитиме відбір громад у пілотний проєкт Міністерства соціальної політики. У його рамках кожна територіальна громада України, яка подається і проходить відбір, може запустити нову соціальну послугу.
05 Лютого, 2024 р., 10:23
  «МІЙ ЧОЛОВІК НА ВІЙНІ»: 5 ПОРАД ЖІНКАМ, ЯК ПІДТРИМУВАТИ ОДНЕ ОДНОГО   Війна розлучила багато пар: чоловіки зараз на фронті і щодня ризикують життям, захищаючи батьківщину, жінки залишилися в тилу, хвилюючись, а також самотужки тягнуть на собі побут, виховання дітей тощо. Обом несолодко. Обидва потребують підтримки і мають підтримувати одне одного.
29 Січня, 2024 р., 19:44
ЩО РОБИТИ, КОЛИ ЧЕРЕЗ ХРОНІЧНУ ВТОМУ, НІЧНІ РАКЕТНІ АТАКИ НІЯК НЕ ВДАЄТЬСЯ ВИСПАТИСЯ? Є КІЛЬКА ПРОСТИХ, АЛЕ ДІЄВИХ ТЕХНІК    «Як діяти, якщо ви 3-4 дні погано спите? По-перше, не хапатися за голову і не думати, що все пропало. Це нормальна фізіологічна реакція на світ, у якому ми зараз живемо. По-друге, налагодити режим сну та бадьорості. Звісно, коли о третій ночі починає гудіти тривога, це не дуже вдається. Але до цього моменту теж є час відпочити, якщо засинати хоча б до півночі. І намагайтеся лягати спати в один і той самий час. Так, є жайворонки, є сови, люди різні, але нашим хронобіологічним механізмам дуже важко підлаштовуватися, коли сьогодні ви засинаєте о 22:00, а завтра о 2:00. Ось цього треба уникати», – зазначила у прямому ефірі на сторінці ГО Безбар’єрність та Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Маріанна Маркова, докторка медичних наук, професорка, завідувачка кафедри сексології, психотерапії та медичної психології Харківського національного медичного університету.
26 Січня, 2024 р., 09:48
МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я Є НЕВІД’ЄМНИМ ВІД ФІЗИЧНОГО   Тож наразі тисячі українських медиків первинної ланки, зокрема й сімейні лікарі, проходять навчання за програмою ВООЗ mhGAP.
18 Січня, 2024 р., 16:35
ТИ ЯК Ментально здорова людина:
17 Січня, 2024 р., 13:50
ЯК РОЗМОВЛЯТИ З ЛЮДЬМИ, ЯКІ МАЮТЬ ДОСВІД ВІЙНИ Такі поради розробили в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи Олени Зеленської. Декілька з них опубліковані в телеграм-каналі Першої леді:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь