Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнської програми ментального здоров’я

17 Січня, 2024 р., 13:50
ЯК РОЗМОВЛЯТИ З ЛЮДЬМИ, ЯКІ МАЮТЬ ДОСВІД ВІЙНИ Такі поради розробили в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи Олени Зеленської. Декілька з них опубліковані в телеграм-каналі Першої леді:
16 Січня, 2024 р., 09:23
ЩО ВАЖЛИВО БРАТИ З СОБОЮ, КОЛИ ЗУСТРІЧАЄМОСЯ ЗА РОДИННИМ СТОЛОМ АБО У КОЛІ ДРУЗІВ Розуміння, що кожен із нас за ці майже 700 днів повномасштабної війни набув унікальний досвід. На жаль, цей досвід – він і про біль, і про втрати. Про життя в очікуванні вдома найріднішої людини. Про участь у бойових діях.
15 Січня, 2024 р., 10:36
ТЕПЕР СІМЕЙНІ ЛІКАРІ БЕРЕЖУТЬ НЕ ТІЛЬКИ ФІЗИЧНЕ, А Й МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВʼЯ   На початок 2024 року близько 70 тисяч медпрацівників (з них 16 тисяч — сімейні лікарі) пройшли навчання за програмою ВООЗ mhGAP і тепер можуть надавати підтримку з ментального здоров’я. Тобто кожен третій «сімейний» наразі може розпізнати, діагностувати, допомогти, або ж за необхідності направити до вузького спеціаліста.
11 Січня, 2024 р., 11:14
ПОГОВОРІТЬ ПРО СВОЄ МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я ІЗ СІМЕЙНИМ ЛІКАРЕМ   Не варто недооцінювати вплив ментального здоров’я на фізичне. Особливо він посилився під час війни, коли суттєво зросли навантаження на психіку кожного з нас.
08 Січня, 2024 р., 14:51
  ЯК ДОПОМОГТИ СОБІ, ЩОБ МАТИ РЕСУРС ПІДТРИМАТИ ДИТИНУ    У разі небезпеки в літаку кисневу маску спочатку вдягають на себе, а потім на дітей. Про це правило, здається, усі знають. Адже якщо дорослий «відключиться» – дитина сама собі не допоможе.
04 Січня, 2024 р., 16:57
ВАША САМОЦІННІСТЬ НЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ДУМКИ ІНШИХ   А соромитися свого «Я» через можливість комусь не сподобатися – не має сенсу. Навіть якщо всі довкола кажуть «не виділяйся». Навіть якщо ці слова лунають із вуст рідних. Не всі установки від батьків та родичів, що закладаються нам із дитинства, є правильними.
04 Січня, 2024 р., 14:55
ЯК ДОПОМОГТИ СОБІ, ЩОБ МАТИ РЕСУРС ПІДТРИМАТИ ДИТИНУ У разі небезпеки в літаку кисневу маску спочатку вдягають на себе, а потім на дітей. Про це правило, здається, усі знають.
04 Січня, 2024 р., 08:30
ЯК ПОЧАТИ ПІКЛУВАТИСЯ ПРО СВОЄ МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я Експерти Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою леді Оленою Зеленською, рекомендують почати з таких кроків:
03 Січня, 2024 р., 09:36
ПРОСТІ СЛОВА, ЩО ПІДКОРИЛИ СЛУХАЧІВ Подкаст «Простими словами» від The Village Україна, де розповідають про ментальне здоров’я, увійшов до топ-подкастів України.
02 Січня, 2024 р., 11:31
  ПОЧАТОК НОВОГО РОКУ — ЧАС ОБІЦЯНОК СОБІ   Пообіцяйте піклуватися про ментальне здоров’я — своє та близьких А якщо не знаєте, з чого почати, ось кілька порад. Завжди можна почати з простого.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь